Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Στριφτάρια ενισχυμένα και μια τσαχπινιά

του Κώστα Τσαούση Συνταγέςστριφτάρια, ελληνικά προϊόντα, Χίος, γραβιέρα, βαλσαμικό

Η ιδέα ενός γρήγορου και εύκολου φαγητού πάντα με ενθουσιάζει – αρκεί το φαγητό να μπορεί να αποδεχθεί την τσαχπινιά της τελευταίας στιγμής. Και η τσαχπινιά σε αυτήν τη συνταγή έχει να κάνει με τη χρήση του βαλσαμικού ξυδιού με μαύρη τρούφα και πετιμέζι. Αλλά η τσαχπινιά μπορεί να περιμένει…

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη ύλη για το πιάτο μας είναι τα πολύχρωμα στριφτάρια με λεντινούλα και λαχανικά που φέρουν την σφραγίδα της «Μανιτάρια Δίρφυς».

Όπως διαβάζουμε στο site manitaropolio.gr – που αποτελεί το ηλεκτρονικό πωλητήριο της ευβοϊκής παραγωγικής και εμπορικής εταιρείας -, «όλα τα ζυμαρικά μας φτιάχνονται στο εργαστήρι του μετρ στο είδος του Νίκου Κωνσταντουλάκη από τη Χίο. Ο γνωστός σεφ συνδυάζει τις μοναδικές συνταγές του με υψηλή τεχνογνογνωσία και μεράκι. Το αγνό σιμιγδάλι αναμειγνύεται με  φρέσκα λαχανικά και  μανιτάρια καθώς και άλλες εμπνευσμένες ύλες από την ελληνική φύση, όπως το πετιμέζι , ο βασιλικός και η τσουκνίδα , δίνοντας μοναδικά ζυμαρικά που θα τα λατρέψετε».

Τα στριφτάρια έχουν το καλό πως δεν θέλουν και πολύ βράσιμο – 5 λεπτά μετά βίας σε αλατισμένο νερό και είναι έτοιμα και… κορδωτά!  Η συνέχεια έχει ενδιαφέρον. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο – το καλύτερο που έχουμε σπίτι - και μαζί μαύρο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Το λάδι το αφήνουμε ήσυχο να ζεσταθεί αρκετά και ενεργοποιούμε τα μεγάλα μέσα, δηλαδή αρχίζουμε να ψεκάζουμε – γενναιόδωρο ψέκασμα - με το βαλσαμικό ξύδι με μαύρη τρούφα και πετιμέζι.

Μια μικρή γευστική κόλαση προετοιμάζεται να υποδεχθεί τα ζεστά ακόμη στριφτάρια. Απαλό ανακάτεμα για να μη μείνει κανένα στριφτάρι παραπονεμένο και το φαγητό είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Μια κουταλιά λαδάκι – με το κουταλάκι του γλυκού - και ένα γρήγορο ψέκασμα με το βαλσαμικό και τη συνοδεία του ως χαιρετισμός υψηλής γαστρονομίας στα τοπικά προϊόντα! 

Για όλους όσοι προτιμούν και το τυράκι για τα ζυμαρικά τους, λίγες φλοίδες από παλαιωμένο γραβιεράκι από την Κρήτη δεν είναι μια καθόλου κακή λύση.

Υ.Γ: Τα ζυμαρικά και το βαλσαμικό προέρχονται από την ευβοϊκή «Μανιτάρια Δίρφυς». Διαθέσιμα στο manitaropolio.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'