Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σοκολατένιο όραμα του Σεπτέμβρη

της Γκέλης Βούρβουλη Συνταγέςσοκολάτα, μπισκότα, μους

Το οραματιστήκαμε ένα καυτό βράδυ στο νησί, αφού είχαμε εξαφανίσει μια ολόκληρη τάρτα σοκολάτα (πού είσαι Κορτώ) παρέα με κάτι καταπληκτικά μαύρα βατόμουρα, που δεν αντέξαμε και κλέψαμε από τη φορτωμένη βατομουριά του γείτονα. Φανταστήκαμε ένα εντελώς σοκολατένιο γλυκό, με βάση σοκολάτας και γέμιση σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας – ένα γλυκό εντελώς ακατάλληλο για καλοκαιρινές νύχτες αλλά όταν γυρίσαμε στην Αθήνα και ο Λέων της παρέας ζήτησε να του φτιάξω το Όραμα για τα γενέθλιά του, άντε να του έλεγα όχι.

Photo: yummytummyaarthi.com
Photo: yummytummyaarthi.com

Ευτυχώς, χάρη στο αγαπημένο μου pandespani.com, έχω μάθει να φτιάχνω μια κάπως αξιοπρεπή μους σοκολάτα, χωρίς βούτυρα, ζάχαρες και κρέμες. Αυτή αποτέλεσε το κεντρικό στοιχείο του - πολύ απλού τελικά - γλυκού. Κάθισε πάνω σε μια βάση από μπισκότα Oreo, περιχύθηκε με πλούσια ganache κι ούτε ξέρω πώς συγκρατήθηκα και δεν εξαφάνισα το γλυκό των γενεθλίων πριν τα γενέθλια.

Σοκολατένιο όραμα

Photo: yummytummyaarthi.com
Photo: yummytummyaarthi.com

Βάση: τρίβετε στο multi 25 μπισκότα Oreo (τα κλασσικά, με την κρέμα) μέχρι να γίνουν περίπου σαν τραχανάς και τα ανακατεύετε με 1/4 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε το μίγμα στο (αντικολλητικό) σκεύος για τάρτα και το αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα (τουλάχιστον).

Photo: yummytummyaarthi.com
Photo: yummytummyaarthi.com

Φτιάχνετε τη μους με βάση τις οδηγίες του pandespani.com, την απλώνετε πάνω από το μίγμα των μπισκότων, την σκεπάζετε και την βάζετε στο ψυγείο.

Photo: yummytummyaarthi.com
Photo: yummytummyaarthi.com

Ganache: 150 γρ. κουβερτούρα, 120 γρ. κρέμα γάλακτος και ένα κουταλάκι γλυκού βούτυρο. Βάζετε την κρέμα με το βούτυρο στη φωτιά και τα βγάζετε λίγο πριν πάρουν βράση. Περιχύνετε την (ψιλοκομμένη) κουβερτούρα και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο, γυαλιστερό μίγμα. Το απλώνετε πάνω από τη μους και διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο.

* Ο εορτάζων δεν ήθελε «φρούτα και άλλα αποπροσανατολιστικά αξεσουάρ» στο γλυκό των γενεθλίων του αλλά νομίζω ότι ταιριάζει θαυμάσια με φράουλες, μούρα και βατόμουρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'