Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Όταν το καρπούζι περισσεύει

της Γκέλης Βούρβουλη Συνταγέςκαρπούζι

Αναζητώντας καμιά καλή ιδέα για την περαιτέρω αξιοποίηση καρπουζιού, το οποίο πάντα περισσεύει προς το τέλος Αυγούστου, έπεσα πάνω στο θέμα "Επτά θαυμάσια πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε με καρπούζι" των New York Times.

Photo: grillhacks.com
Photo: grillhacks.com

Το πρώτο που μου τράβηξε την προσοχή ήταν φυσικά το burger με την υπογραφή του Μάρκ Μπίτμαν, ο οποίος δεν διστάζει να αντικαταστήσει το μπιφτέκι με μία φέτα καρπούζι και να το προτείνει ως εναλλακτικό πιάτο για μπάρμπεκιου, χορτοφάγων και μη. Άπλωσε ένα μίγμα λαδιού, ψιλοκομμένου κρεμμυδιού και αλατοπίπερου πάνω σε φέτες καρπουζιού, τις οποίες έψησε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά κι ύστερα πρόσθεσε χοντροτριμμένο τυρί (μοτσαρέλα, τσένταρ ή κάποιο άλλο τυρί που λιώνει ωραία) και άφησε τις φέτες να ψηθούν άλλο ένα λεπτό. Στη συνέχεια τις έβαλε μέσα στα ψωμάκια, τα οποία γαρνίρισε με όλα τα συνοδευτικά του κλασσικού burger (κρεμμύδια, πίκλες, κέτσαπ κλπ.).

Photo: atoddlersmom.com
Photo: atoddlersmom.com

Πιό κοντά στα ελληνικά δεδομένα είναι η σαλάτα με καρπούζι και αγγούρι. Κόβουμε 4 φλυτζάνια καρπούζι και 3 φλυτζάνια αγγούρι σε κομμάτια, τα βάζουμε σε μπωλ, τα σκεπάζουμε με πλαστικό και τα αφήνουμε στο ψυγείο από μισή μέχρι 4 ώρες. Όταν είναι έτοιμα, τα περιχύνουμε με χυμό λάιμ, αλάτι, μια - δυο σταγόνες ταμπάσκο, λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας τη σαλάτα με ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης.   

Photo: nytimes.com
Photo: nytimes.com

Η τρίτη πρόταση είναι πόσιμη και φέρει τον πολλά υποσχόμενο τίτλο The James Bond Melon Ball. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο καρπούζι, 210 γρ. βότκα, 60 γρ. Grand Marnier, 60 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ και λίγες σταγόνες σαμπάνια ή αφρώδη οίνο. Κόβουμε το καρπούζι στα δύο, το αδειάζουμε και ψιλοκόβουμε την σάρκα (χωρίς τα κουκούτσια). Γεμίζουμε το μισό καρπούζι με την σάρκα και λίγα παγάκια. Προσθέτουμε την βότκα, το Grand Marnier και τον χυμό λαιμ. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε μερικές σταγόνες σαμπάνια. Βάζουμε χρωματιστά καλαμάκια και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, ανακατεύουμε τα υλικά σε κανάτα και σερβίρουμε σε ποτήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'