Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πιάτο αξιώσεων με τα πιο απλά υλικά

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςκολοκύθια, αυγά ποσέ

Στην εποχή των κολοκυθιών - είναι φίσκα ο κήπος - φτιάξτε το πιο απλό γκουρμέ. Γιατί ούτε τα εξεζητημένα φαγητά, ούτε και τα δυσεύρετα υλικά είναι πάντα απαραίτητα για να θεωρηθεί γκουρμέ μια δημιουργία στην κουζίνα σας. Ίσα- ίσα, μπορεί να προκύψουν γεύσεις απροσδόκητες και ποιότητες αξιώσεων από την ευφάνταστη απλότητα. Όπως σ’ αυτά εδώ τα ψημένα κολοκύθια με αυγά ποσέ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια

  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
  • ½ κούπα νερό

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες - όχι πολύ χοντρές -, ρίξτε τη σόγια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώστε - όχι πολύ αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή - και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Βάλτε τα σε ένα ταψί και περιχύστε τα με το λάδι. Προσθέστε και το νερό και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο (περίπου 175 -180 βαθμούς ή στον αέρα στους 160 βαθμούς ) για 1 ώρα.

Ψήστε μεγάλες φέτες ψωμιού στην τοστιέρα σας ή στη σχάρα και, αφού ψηθούν, τρίψτε σκόρδο κι απ’ τις δυο μεριές. Σερβίρετε κολοκυθάκια πάνω στο ψημένο ψωμί και τοποθετήστε πάνω τους ένα αυγό ποσέ. Ρίξτε στο αυγό αλατοπίπερο και  σε όλη την επιφάνεια λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Πώς γίνεται το αυγό ποσέ:

Η μόνη δυσκολία αυτής της συνταγής - αν μπορούμε να την πούμε δυσκολία - βρίσκεται ακριβώς στο ποσέ. Θα σας προτείνω δύο τρόπουςγια να φτιάξετε αυγά ποσέ. 

α) Βάλτε λίγο νερό να βράζει σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέστε ελάχιστο ξύδι κι όταν αρχίσει να κοχλάζει, σπάστε και ρίξτε μέσα το αυγό. Βράστε το για 3 λεπτά και βγάλτε το με προσοχή. Αυτό ήταν.

β) Πάμε στον πιο δύσκολο τρόπο. Μέσα σ’ ένα φλιτζάνι του καφέ τοποθετήστε ένα κομμάτι μεμβράνη με τις άκρες της να βγαίνουν απ' έξω. Σπάστε το αυγό και ρίξτε το μέσα στη μεμβράνη. Πιάστε τις 4 άκρες της και στρίψτε τες έτσι ώστε το αυγό να γίνει μια μπάλα μέσα στη μεμβράνη. Δέστε τις άκρες της μεμβράνης όλες μαζί κόμπο για να κρατηθεί μέσα το αυγό.

Στη συνέχεια, ρίξτε όλο αυτό το «πουγκί» σε νερό που κοχλάζει. Βράστε για 3-4 λεπτά. Μετά βγάλτε το, κόψτε τον κόμπο κι αφαιρέστε τη μεμβράνη με πολλή προσοχή για να μη σπάσει το αυγό. Τοποθετήστε το πάνω στα κολοκυθάκια. 

Είναι εξαιρετικά εύγευστο φαγητό, πλήρες και εντυπωσιακά ελαφρύ, παρότι τα υλικά του εμπεριέχουν σκόρδο.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'