Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Αχ, να 'χαμε ένα σοκολατάκι...

της Αμάτας Σκουλούδη Συνταγέςσοκολατάκια, σοκολάτα, μπισκότα

Είναι αυτός ο γνώριμος – συνήθως απογευματινός ή βραδινός – αναστεναγμός, μόλις σηκωθείς από το τραπέζι, που εκφράζει τη λιγούρα και λαχτάρα για κάτι γλυκό. Τα γρήγορα μπισκότα μου, δεν λέω, με έχουν καλύψει και σώσει αμέτρητες φορές, όμως μερικές στιγμές χρειάζεσαι κάτι αληθινά σοκολατένιο (και δροσερό, όσο σφίγγουν οι ζέστες). Την περασμένη Κυριακή, αφού απολαύσαμε την εκλογική μακαρονάδα, διαπιστώσαμε πως και τα τελευταία σοκολατάκια είχαν φαγωθεί χωρίς κανένας να παραδέχεται πως διέπραξε το έγκλημα. Κάποιος από την παρέα πρότεινε για επιδόρπιο τα “καλύτερα και πιο γρήγορα σοκολατάκια του κόσμου”, όπως τα ονόμασε: με γεμιστά μπισκότα, κρεμώδες τυρί και λιωμένη σοκολάτα - τρία μόνο υλικά χρειάζονταν. Δύσπιστη στην αρχή, όμως με την πρώτη μπουκιά βεβαιώθηκα πως είχε δίκιο: μαλακά όσο πρέπει και σοκολατένια παραπάνω απ' όσο πρέπει.

Photo: eggrole@Flickr
Photo: eggrole@Flickr

Υλικά

  • ένα πακέτο γεμιστά μπισκότα της αρεσκείας σας
  • ένα πακέτο κρεμώδες τυρί (περίπου 200 γραμμ.)
  • κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα για το γαρνίρισμα 
Photo: wikihow.com
Photo: wikihow.com

Αδειάζω τα μπισκότα σε ένα βαθύ μπολ και με τα χέρια μου τα σπάω σε κομμάτια – όχι πολύ μεγάλα. Τα αδειάζω στο σκεύος του αγαπημένου μου μούλτι και προσθέτω όλο το κρεμώδες τυρί σε 2-3 δόσεις. Ανακατεύω μέχρι να προκύψει μίγμα μαλακό και εύπλαστο και στη συνέχεια φτιάχνω μικρά μπαλάκια. Η γέμιση των μπισκότων μικρή σημασία έχει: αν είναι σοκολατένια, που το προτιμώ, θα προκύψουν αρκετά σκούρα, αν περιέχουν βανίλια, στο τέλος θα έχω διχρωμία – pas mal!

Απλωμένο σε έναν δίσκο και πάνω σε λαδόκολλα τα βάζω στο ψυγείο για να σφίξουν, περίπου για μισή ώρα. Όταν ο χρόνος περάσει, ετοιμάζω μπεν μαρί με τον γνωστό τρόπο (κατσαρόλα με νερό που βράζει και από πάνω της σκεύος σε μικρότερο μέγεθος μέσα στο οποίο λιώνει με το ανακάτεμά μου η σοκολάτα). Αδειάζω τη σοκολάτα σε βαθύ πιάτο και ετοιμάζω τα μπισκοτένια μπαλάκια για βουτιές ή τα περιχύνω, όπως είναι, στον δίσκο. Τα πασπαλίζω με το μπισκότο που περίσσεψε στα τοιχώματα του μούλτι και... έτοιμα.

Πολυειπωμένο μα τόσο ειλικρινές: κανείς δεν θα μπορεί να φάει μόνο ένα!

Περισσότερα άρθρα της Αμάτας Σκουλούδη

[Η Αμάτα Σκουλούδη είναι φίλη αναγνώστρια του bostanistas.gr]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'