Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μπανόφι με πασχαλινά κουλουράκια

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςεπιδόρπιο, γλυκά, τάρτα, κουλούρια, τσουρέκι, μπανάνα, σοκολάτα, εύκολο γλυκό, Banoffee Pie, Dulce de Leche

[Shutterstock]
[Shutterstock]

Αν σας έχουν απομείνει πασχαλινά κουλούρια (τα έχετε χορτάσει πλέον ή ξεράθηκαν), μην τα πετάξετε.

Έχω μια πρόταση που θα κάνει την τάρτα σας πολύ πιο τραγανή. Είναι μια μικρή παραλλαγή του κλασικού αγγλικού γλυκού Banoffee Pie, είναι κανείς που το έφαγε και είπε "δεν μου αρέσει;"

Αν, πάλι, δεν σας αρέσουν οι εναλλακτικές προτάσεις κι οι ευφάνταστες ή τα κουλούρια έχουν ήδη καταναλωθεί, χρησιμοποιήστε τα κλασικά μπισκότα -digestive προτείνουν οι Άγγλοι- η τάρτα σας θα γίνει εξίσου εύγευστη. Γιατί έχει αρώματα μπανάνας και γλύκα από το καραμελωμένο γάλα των αγαπημένο Dulce de Leche των Αργεντίνων που θα φτιάξετε πανεύκολα.

Για τη βάση 

  • 200 γρ. κουλουράκια τριμμένα (ή μπισκότα digestive)
  • 3-4 κουταλιές βούτυρο

Για τη γέμιση 

  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)* 
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγύ 
  • 4 μέτριες μπανάνες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα, χτυπημένη σε σαντιγύ
  • λίγη σοκολάτα (λιωμένη ή τρίμματα) για το  πασπάλισμα 

​Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα τριμμένα κουλούρια. Στρώστε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκατοστών (ή σε ένα ανάλογο πυρέξ) το μίγμα και πατήστε το ώστε να πάει στα γύρω τοιχώματα. Ψήστε το για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βγάλτε το από τον φούρνο κι αφού κρυώσει, στρώστε πάνω του κομμένες σε φέτες τις μπανάνες. Ανακατέψτε το καραμελωμένο γάλα με τα 150 γρ. χτυπημένη σαντιγί κι απλώστε το πάνω απ’ τις μπανάνες.  Στολίστε με τη σαντιγί για το γαρνίρισμα και πασπαλίστε με σοκολάτα (λιωμένη ή τριμμένη, κατά πώς σας αρέσει).

Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει λίγο πριν το σερβίρετε. 

** Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε και ατομικά γλυκά σε μικρά μπολ

*Καραμελωμένο γάλα ή Dulce de leche

Είναι ένα αγαπημένο γλυκό της Αργεντινής και γίνεται πανεύκολα με ζαχαρούχο γάλα. Βγάζετε την ετικέτα από την κονσέρβα, πλένετε καλά και τη βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να τη σκεπάζει.

Αφήνετε το ζαχαρούχο γάλα να βράσει για 3 ώρες σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας καυτό νερό όποτε χρειάζεται για να είναι συνεχώς σκεπασμένο με νερό όσο βράζει. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν ανοίξετε το κουτί.

Μπορείτε να βράσετε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα κουτιά γάλα και να τα φυλάξετε στο ντουλάπι όπως το κοινό γάλα μέχρι την ημερομηνία λήξεως (διαβάστε τη πριν πετάξετε την ετικέτα)

Με καραμελωμένο γάλα μπορείτε να γαρνίρετε παγωτά και κρέμες. Και αν το θέλετε όχι τόσο σφιχτό μπορείτε να το αραιώσετε στο τηγάνι με λίγη κρέμα γάλακτος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'