Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μη φοβάστε τις καρύδες

της Μαρίνας Νικολάκη Συνταγέςκοτόπουλο, καρύδα, γάλα καρύδας

Μπορεί οι περισσότεροι να την έχουμε συνηθίσει τριμμένη σε γλυκά, όμως η καρύδα, και κυρίως το γάλα της, μπορεί να δέσει αρμονικά σε αρκετά φαγητά με κοτόπουλο ή και κρεατικά. Ο συνδυασμός ακούγεται περίεργος, όμως - μη φοβάστε - η δοκιμή θα σας αποζημιώσει. Συνδυασμένη μάλιστα με κάρυ θυμίζει έντονα πιάτα της νοτιοαμερικάνικης κουζίνας. Το κοτόπουλο με γάλα καρύδας ταιριάζει εξαιρετικά με ζυμαρικά κάθε είδους καθώς και μανιτάρια.

Photo: curryworld.wordpress.com
Photo: curryworld.wordpress.com
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 πακέτο γάλα καρύδας
  • 1 κ.σ. καρύδα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Μαρινάρετε το κοτόπουλο για μία ώρα σε μίγμα από ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, την πιπεριά και το κάρυ. Στη συνέχεια ζεσταίνετε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνετε εκεί το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και το αφήνετε σε υψηλή θερμοκρασία για δύο λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει τη μαρινάδα.

Προσθέτετε κατόπιν το γάλα καρύδας και συνεχίζετε το αργό βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δύο λεπτά πριν αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με μια μεγάλη κουταλιά τριμμένης ινδικής καρύδας. Στο πιάτο πια, προσθέτετε και λίγο φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

Αλάτι και πιπέρι; Φυσικά, όμως μόνο δοκιμάζοντας και πάντοτε μετά το σβήσιμο του φαγητού, για να μη “σφίξει” το κρέας όσο μαγειρεύεται.

* Η Μαρίνα Νικολάκη είναι φίλη αναγνώστρια του bostanistas.gr.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'