Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Cecci con la Tria: Φετουτσίνε με ρεβύθια και καυτερή πιπεριά

των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη Συνταγές

Για 4 άτομα

1 φλιτζάνι ρεβύθια ξερά, μουσκεμένα στο νερό αποβραδίς, ή 3 φλιτζάνια
προβρασμένα ρεβύθια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κιλό σπιτικά φετουτσίνε, μακριές χυλοπίτες, λινγκουίνι ή σπαγετίνη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-5 πιπεριές ξερές καυτερές, ψιλοκομμένες με ψαλίδι, όσες θέλετε
Αλάτι
1 φλιτζάνι ζωμό από λαχανικά ή κότα
2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι φρεσκοστιμμένο
Μπόλικο πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο με καυτερή πιπεριά, ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον πιπέρι, όσο θέλετε.

 

Αν χρησιμοποιείτε ρεβύθια άβραστα, και τα μουσκέψατε, στραγγίστε τα και βράστε σε μπόλικο νερό, σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα, και φυλάξτε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.


Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ή απλωτή κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει, και τηγανίστε μια χούφτα φρέσκα ζυμαρικά, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας. (Αν χρησιμοποιείτε ξερά ζυμαρικά, δείτε τη Σημείωση.)


Στο καυτό ελαιόλαδο του τηγανιού, σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά, λιγότερο από 1 λεπτό, να μη ροδίσει το σκόρδο. Βάλτε και τα βρασμένα ρεβύθια και λίγο αλάτι, και σοτάρετε 2-3 λεπτά. Προσθέστε το νερό που φυλάξατε από το βράσιμο, και το ζωμό, και βράστε 5-10 λεπτά. Βάλτε λεμόνι, ανακατέψτε, και δοκιμάστε να διορθώσετε τη γεύση με πιπέρι, λεμόνι, και/ή αλάτι. Πρέπει να είναι έντονη.

(Μέχρι εδώ μπορείτε να πορετοιμάσετε το φαγητό λίγες ώρες προτού να σερβίρετε.)


Περίπου 20 λεπτά προτού να σερβίρετε, βράστε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίστε, και αδειάστε στο τηγάνι με τα ρεβύθια. Με το χέρι θρυματίστε τα τηγανισμένα ζυμαρικά, προσθέτοντάς τα στο φαγητό. Ανακατέψτε, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε, βάζοντας στο κάθε πιάτο μερικές σταγόνες Ελαιόλαδο με Καυτερή Πιπεριά, ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πιπέρι.


Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε ξερά ζυμαρικά, βράστε τα κανονικά, αλλά στα 4-5 λεπτά βγάλτε μια χούφτα, και αφού τα στραγγίσετε, τηγανίστε τα να γίνουν κριτσανιστά.

Πρόσφατα άρθρα των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'