Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σοκολάτα καλύτερη κι από ψέμα

του Σωτήρη Μπούτου Συνταγέςσοκολάτα, ρόφημα, Χριστούγεννα

«Εννιά στους δέκα λατρεύουν τη σοκολάτα. Ο δέκατος λέει ψέματα». Αυτό το ξέραμε. Πάμε λοιπόν να το κάνουμε level up. Πόσοι, λέτε, από αυτούς τους εννιά, ξέρουν να φτιάχνουν καλό ρόφημα σοκολάτας και πόσοι λένε ψέματα;

Photo: slimpalate.com
Photo: slimpalate.com

Η αλήθεια είναι μία, φίλες μου. Όλοι έχουμε βαρεθεί κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε ζεστή σοκολάτα να καταλήγουμε να πίνουμε αυτό το σοκολατί γάλα που μπορεί να έχει καεί κιόλας λίγο. Ενός λεπτού σιγή για το τρίψιμο που θέλει το μπρίκι μετά και τέτοια.

Οπότε;
Οπότε παίρνουμε περίπου 85 γρ. καλής κουβερτούρας (aka υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο*) και 2/3 της κούπας πλήρες γάλα. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια-σχεδόν τριμμένη. Ανακατεύουμε συνεχώς (προτείνεται σύρμα) με ό,τι διαθέτει το νοικοκυριό μας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να βράσει το μείγμα. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και περιμένουμε να ξαναβράσει στις νέες συνθήκες. Μετά από 1 λεπτό αναβρασμού είναι έτοιμη.

Υ.Γ.1: Το ξέρω, πονάει, αλλά δεν σταματάμε ν' ανακατέβουμε ποτέ.

Υ.Γ.2: Υπάρχει μια μαγκιά, που σχίζεις στη μέση μισό λωβό βανίλιας και γδέρνεις τα σπόρια του μέσα στο γάλα, πριν πέσει η τριμμένη σοκολάτα, ενώ αυτό ζεσταίνεται. Ακριβό σπορ, να τα λέμε κι αυτά. Για κάτι πιο φτηνό απευθυνθείτε στη φίλη κανέλα. Ρίχνετε μέσα στο γάλα ένα ξύλο και ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράφηκε.

* Τουλάχιστον 60%

[Ο Σωτήρης Μπούτος είναι φίλος αναγνώστης του bostanistas.gr.]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'