Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: πριν τα πρωτοβρόχια

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρονάδα, λουκάνικα, ντοματίνια

Να αντέξεις κι αυτή τη μέρα, να αντέξεις ως το βράδυ που θα γυρίσεις σπίτι σου. Να μαζέψεις τα κουράγιο σου, να καθαρίσεις για λίγο το μυαλό σου, να σταματήσεις το σφίξιμο των δοντιών σου, να χαμογελάσεις στα παιδιά σου. Γύρω από το βραδινό σου τραπέζι να πεις ανθρώπινες κουβέντες – να μη φας με δίσκο μπροστά από την τηλεόραση. Να περιμένεις τα πρωτοβρόχια, ελπίζοντας με αθωότητα παιδική πως θα καθαρίσουν όλη τη λάσπη και θα ξυπνήσουν όλοι διαφορετικοί.

  • 1/2  κιλό ντοματάκια
  • ελαιόλαδο καλό
  • 1 πακέτο ταλιατέλες (1/2 κιλό)
  • 2 χούφτες μαύρες ελιές
  • 1-2 χωριάτικα καλά (όχι πολύ λιπαρά, στεγνά) λουκάνικα
  • φυλλαράκια από βασιλικό και ρόκα
  • αλάτι και πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο (ή πεκορίνο)

Σε φούρνο ζεσταμένο στους 200 βαθμούς, φουρνίζουμε τα ντοματάκια, απλωμένα σε μια λαμαρίνα (στρώστε την με χαρτί φούρνου για να μη ταλαιπωρηθείτε μετά στο καθάρισμα). Τα έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τις ταλαιατέλες να βράσουν κατά τα ειωθότα (μεγάλη κατσαρόλα, άφθονο αλατισμένο νερό). Τις βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από όσο προτείνει η συσκευασία τους.

Σε μέτρια φωτιά, μέσα σε μεγάλο, βαθουλωτό τηγάνι, σωτάρουμε το λουκάνικο κομμένο φετάκια χωρίς λάδι (περιττό, θα βγάλει το λουκάνικο). Όταν θα ναι έτοιμο και ροδοκοκκινισμένο, ρίχνουμε τις ελιές και τις βρασμένες και στραγγισμένες, ταλιατέλες. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 1-2 λεπτά, όχι παραπάνω.

Αποσύρουμε, σερβίρουμε σε μεγάλη, χορταστική γαβάθα, αρωματίζουμε με τα φυλλαράκια βασιλικού και τη ρόκα, ραντίζουμε με λίγο καλό ελαιόλαδο. Αλάτι και πιπέρι και τελευταίες έρχονται οι ψημμένες ντοματούλες.

Τριμμένο ή λεπτά ξύσματα από κεφαλοτύρι ολοκληρώνουν τη μακαρονάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'