Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σοκολασμένα πασχαλινά κουνέλια (και αρνιά)

της Γκέλης Βούρβουλη ΣυνταγέςΠάσχα, σοκολάτα

Σαν καλή θεία, είπα και φέτος να χαρίσω στα ανήψια μου τα κλασσικά σοκολατένια κουνέλια με τα οποία τα φορτώνω (μεταξύ άλλων) κάθε Πάσχα αλλά η αδελφή μου έβαλε τις φωνές. «Αμάν πιά μ’ αυτές τις πλαστικές σοκολάτες, δεν πρέπει να τρώνε τέτοια πράγματα τα παιδιά!»

Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι τα κουνέλια δεν τα παίρνω ποτέ απο σούπερ-μάρκετ, μόνο από σοβαρά ζαχαροπλαστεία με παράδοση στη σοκολάτα ποιότητος αλλά δεν την έπεισα.
Κι επειδή στη συζήτηση ήταν παρούσα και η μεγάλη ανηψιά (11 χρονών), που συμπαθεί τα σοκολατένια, οτιδήποτε κι ας είναι κι από σούπερ-μάρκετ, ο συμβιβασμός συμφωνήθηκε επί τόπου:
Θα φτιάχναμε τα δικά μας κουνέλια, με σοκολάτα γνωστής προέλευσης και θα τα γεμίζαμε με ό,τι θέλαμε. «Με μπισκότα και μερέντα!» φώναξε η ανηψιά και το ραντεβού κλείστηκε για το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας. Κι έτσι πέρασα ένα μεγάλο μέρος του σαββατοκύριακου στο Google, ψάχνοντας τρόπους για να φτιάξω κούφια κουνέλια από σοκολάτα.

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ένα και μοναδικό: χωρίς φόρμα δεν γίνεται τίποτα.
Κι όπως ανακάλυψα μετά απο μία βόλτα στα σχετικά καταστήματα, ήταν πια αργά για να βρω οτιδήποτε άλλο εκτός απο δύο φάτσες κουνελιού απο ροζ σιλικόνη, τις οποίες θα προσπαθούσα να ενώσω για να πετύχω το κούφιο εφέ. Το σχέδιο δεν πήγαινε και πολύ καλά αλλά το έσωσε η γιαγιά της υπόθεσης, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει μία φόρμα για κέικ-κουνέλι (και μία για κέικ αρνί).
Οι τέλειες φόρμες για την περίπτωσή μας, όπως αποδείχθηκε.

Λειώσαμε την κουβερτούρα (400-500 γρ.) σε μπεν-μαρί, την αφήσαμε να κρυώσει ελαφρά και γεμίσαμε τις μισές φόρμες. Προσθέσαμε M&M (και με σοκολάτα και με φυστίκι), μίνι  μπισκότα Oreo και μερικές κουταλιές μερέντα και τα καλύψαμε όλα με την υπόλοιπη σοκολάτα. Βάλαμε τις φόρμες ανάποδα στο ψυγείο και γύρω στις δύο ώρες αργότερα τις ανοίξαμε και αντικρύσαμε δύο τέλεια σοκολατένια ζωάκια. Η σοκολάτα είχε καλύψει πλήρως τη γέμιση, η οποία προδιδόταν μόνο από δυο-τρεις χρωματιστές πινελιές πίσω από λίγες και πολύ μικρές τρύπες.

Το πείραμα με τις φάτσες κουνελιού απο σιλικόνη ήταν λιγότερο πετυχημένο. Χρησιμοποιήσαμε κουβερτούρα γάλακτος και το ένα από τα δύο μας έσπασε όταν το βγάζαμε από τη φόρμα - αλλά ποιος ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες, όταν έχει μπροστά του ένα γεμιστό κουνέλι απο σοκολάτα;

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'