Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Θεόδωρος Σταμούλης

RSS

(credit: Akis Orfanidis)

Ο μεγαλύτερος τίτλος μου σε επαγγελματική κουζίνα είναι Chef de Cuisine.  Έχω τελέσει επικεφαλής μιας ομάδας 18 μαγείρων, πράγμα που μεταφράζεται σε διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως σε δουλειά γραφείου.

Δεκαεννιά ετών ερωτεύτηκα το τι γίνεται στο χαοτικό αυτό επάγγελμα και ξεκίνησα σπουδάζοντας στο French Culinary Institute στη Νέα Υόρκη.

Από κει ξεκινάει ένα ταξίδι με πολύ περισσότερες πτώσεις παρά επιτυχίες.  Είναι μια δουλειά πολύ δύσκολη που εύκολα σε αποδεκατίζει σε προσωπικό και σωματικό επίπεδο.

Πάντοτε μετά την πτώση, όμως, έρχεται η άνοδος.  Η κουζίνα με δυσκολεύει αλλά η μαγειρική μου δίνει ζωή!  Είναι το μέσο μου για κοινωνικοποίηση. Είναι ο τρόπος μου να είμαι πάντα δημιουργικός. Είναι το εργαλείο για να δίνω χαρά.

Το φαγητό είναι επικοινωνία. Με κάθε τρόπο. Ξεκίνησε για μένα στο γυμνάσιο: όταν έλειπαν οι γονείς κάναμε πάρτι στο σπίτι με μύδια και μπανάνες με σοκολάτα. 

Τώρα, στα 45 μου, έχοντας κάνει τις μαγειρικές μου βόλτες σε Αμερική, Γαλλία, Ελβετία και σε πολλά νησιά της Ελλάδας έχω στόχο να «κάτσω σπίτι». Στο πατρικό. Στην Αθήνα.  Θέλω να κάνω μαθήματα μαγειρικής. Να οργανώνω concepts γύρω από το φαγητό και μενού για εστιατόρια.

Καλά και νόστιμα μαγειρέματα εύχομαι σε όλους

*έγραψε ο Θεόδωρος Σταμούλης καταβροχθίζοντας τρία υπέροχα κρουασάν στου Paul...