Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Νεκταρία Κοκκινάκη

RSS

Λογίστρια στο επάγγελμα και μαμά δυο πανέμορφων μικρών αγοριών του Αριστομένη και του Ανέστη, τα τελευταία 16 χρόνια ζω στο Ηράκλειο της Κρήτης που τόσο έχω αγαπήσει. Η αγάπη αυτή όμως δε μπορεί να συγκριθεί με την αγάπη που έχω για τον τόπο καταγωγής μου, το Καβούσι του Νομού Λασιθίου.

Δεν ξέρω τι να σας πρωτοπώ για το χωριό μου. Σε όλο αυτό το ταξίδι θα σας κάνω πολλές αναφορές, για την ομορφιά του, για τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του, αλλά κυρίως για τη γαστρονομία του. Έζησα, λοιπόν, και μεγάλωσα στο Καβούσι, βιώνοντας όλα τα θετικά που έχει το να μεγαλώνει ένα παιδί στο χωριό, την ανεμελιά, την ξεγνοιασιά, το παιχνίδι.

Η μία μου γιαγιά είχε καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ενώ η άλλη ήταν βέρα Κρητικιά. Μπολιάστηκα μέσα από δύο πολιτισμούς και δύο διαφορετικές κουλτούρες, καθώς και οι δύο μου γιαγιάδες ήταν δυναμικές, με έντονη προσωπικότητα.

Και κάπου εδώ έρχεται για μένα η μεγάλη μου αγάπη για το φαγητό και κυρίως για το παραδοσιακό Κρητικό φαγητό. Αίτια ήταν αυτές οι δυο γυναίκες, που θα έχουμε συνοδοιπόρους στο ταξίδι μας…

Για μένα η κάθε συνταγή δεν είναι απλά μια συνταγή. Δεν είναι μια λίστα από υλικά και άνας τρόπος παρασκευής. Η κάθε συνταγή είναι συνδεδεμένη με μια ανάμνηση. Μέσα στο μυαλό μου αλλά κυρίως στη ψυχή μου είναι μυρωδιές, γεύσεις, ιστορίες αστείες αλλά και στενάχωρες καμία φορά. Έτσι θα ήθελα να περάσουν, θα ήθελα να καταφέρω να σας δημιουργήσω εικόνες.

Σε όλο αυτό το ταξίδι που θα κάνουμε εκτός από διάφορα λαογραφικά που θα σας αναφέρω σχετικά με την κάθε συνταγή, θα υπάρχει και μια μικρή ιστορία. Να μαγειρεύετε με αγάπη, με φαντασία και φυσικά με την ψυχή σας, έτσι ότι και να κάνετε θα είναι πάντα νόστιμο. Το φαγητό για μένα, εξάλλου, είναι η αφορμή να βρεθούν οι άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι.

Συνταγές μου θα βρείτε και στο blog μου Κρητικές Γεύσεις