Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Γεωργία Κουτσούκου

RSS


Photo: Sissy Morfi

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα με εξαιρετική μαμά και μπαμπά, oι οποίοι, λόγω των καταστάσεων που θα περιγράψω, αναστάτωσαν τους γευστικούς μου κάλυκες από παιδί. Ναυτικός ο πατέρας μου, μάς έφερνε πάντα περίεργες γεύσεις μετά από κάθε ταξίδι του. Ζητήσαμε πίτσα και μάς έφτιαξε μία με αντζούγιες, αναστάτωση μεγάλη.

Ο παππούς μου είχε κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας, η μητέρα μου ήταν στο ταμείο και οι θείοι μου, κρεοπώληδες πεντακάθαροι και πανέμορφοι, μέσα σε λευκές ρόμπες εξυπηρετούσαν τους πελάτες με τις καλύτερες τεχνικές. Πουλούσαν γουρνοπούλα ως σπόρο. Στην πορεία των ετών το κρεοπωλείο εξελίχθηκε σε εξαιρετική αλαντοποιία. Έβλεπα και μαγευόμουν από τα πάντα μέσα στην αγορά, γυρίζοντας και γνωρίζοντας τους πάντες.

Με αυτήν την περιουσία ξεκίνησα να ταξιδεύω στη μαγειρική και στη γεύση. Σπούδασα διερμηνεία-μετάφραση και έκανα διάφορα συμπληρωματικά σπουδάγματα, μεταξύ αυτών ένα διδακτορικό και κάποια σεμινάρια μαγειρικής στο εξωτερικό ενώ τώρα ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Πράξις. Θεωρώ πως είμαι σε διαρκή εκπαίδευση, μιας και το ταξίδι της γεύσης είναι ανεξάντλητο. Ταξιδεύω πολύ και χαζεύω την κουζίνα. Μαθαίνω και δοκιμάζω, σέβομαι, σκέφτομαι. 

Δεν θέλω φτηνή ζωή, θέλω αξιοπρέπεια, είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις όταν κάθεσαι στο τραπέζι της οικογενειακής Κυριακής. Ταξιδεύω και μαγειρεύω.