Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Γεωργία Κουτσούκου

RSS


Photo: Sissy Morfi

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα με εξαιρετική μαμά και μπαμπά, oι οποίοι, λόγω των καταστάσεων που θα περιγράψω, μου αναστάτωσαν τους γευστικούς μου κάλυκες από παιδί. Ναυτικός ο μπαμπάς, μας έφερνε πάντα περίεργες γεύσεις μετά από κάθε ταξίδι. Ζητήσαμε πίτσα και μας έφτιαξε μία με αντζούγιες, αναστάτωση μεγάλη.

Ο παππούς μου είχε κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας, όπου η μητέρα μου ήταν στο ταμείο και οι θείοι μου κρεοπώληδες πεντακάθαροι και πανέμορφοι, μέσα σε λευκές ρόμπες εξυπηρετούσαν τους πελάτες με τις καλύτερες τεχνικές. Πουλούσαν γουρνοπούλα ως σπόρο. Στην πορεία των ετών το κρεοπωλείο εξελίχθηκε σε εξαιρετική αλαντοποιία. Έβλεπα και μαγευόμουν από τα πάντα μέσα στην αγορά, γυρίζοντας και γνωρίζοντας τους πάντες.

Με αυτήν την περιουσία ξεκίνησα να ταξιδεύω στη μαγειρική και στη γεύση. Σπούδασα διερμηνεία-μετάφραση και έκανα διάφορα συμπληρωματικά σπουδάγματα, μεταξύ αυτών και καποια σεμινάρια μαγειρικής στο εξωτερικό. Θεωρώ δε πως είμαι σε διαρκή εκπαίδευση, μιας και το ταξίδι της γεύσης είναι ανεξάντλητο. Ταξιδεύω πολύ και χαζεύω την κουζίνα. Μαθαίνω και δοκιμάζω, σέβομαι, σκέφτομαι. 

Δεν θέλω φτηνή ζωή, θέλω αξιοπρέπεια, είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις όταν κάθεσαι στο τραπέζι της οικογενειακής Κυριακής. Ταξιδεύω και μαγειρεύω.