Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Εύη Σκούρα

RSS



Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που όλοι ήξεραν να μαγειρεύουν και μάλιστα το έκαναν πολύ καλά. Λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας που, πολύ συχνά, δοκίμαζαν και πιάτα ιδιαίτερα, έτσι, για να το διασκεδάσουν. Μετά, όταν άρχισα να δουλεύω, ταξίδεψα πολύ και γεύτηκα αυθεντικά πιάτα από όλες σχεδόν τις κουζίνες του κόσμου. Μπαχάρια, ανατολίτικες γεύσεις, μυρωδιές και χρώματα που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Και όλα αυτά μέσα μου έγιναν ένα. Παραμένω λάτρης της μεσογειακής και ιδιαίτερα της ελληνικής κουζίνας, αλλά μου αρέσει να παντρεύω συνταγές από διάφορες χώρες και να κάνω συνεχώς νέους πειραματισμούς. Μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά, το τζίντζερ, το λάιμ, η καρύδα, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, τα όσπρια, η σοκολάτα (σιγά μην και δεν μου άρεσε!) και άλλα υλικά τα οποία θα ανακαλύψετε διαβάζοντας τις συνταγές μου.

Πιστεύω πολύ στην ισορροπημένη διατροφή και όχι στις ακραίες δίαιτες. Εδώ και χρόνια, όταν συνειδητοποίησα πόσο βλαβερές είναι όλες αυτές οι επεξεργασμένες τροφές, που υποτίθεται πως κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, αποφάσισα να είμαι πιο προσεκτική με τη διατροφή μου. Η τροφή δεν είναι μόνο απόλαυση, αλλά είναι και ο πλέον φυσικός τρόπος να πάρουμε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγουμε έξυπνα αυτά που βάζουμε στο τραπέζι μας. Δεν είμαι ειδικός στην διατροφή, είμαι όμως ένας άνθρωπος που διαβάζει πολύ, παρακολουθεί σεμινάρια και ψάχνει, όσο το δυνατόν, τις τροφές που επιλέγει.

Κάποια στιγμή  αποφάσισα πως θα ήταν ωραίο αυτό το γευστικό ταξίδι να το μοιραστώ με άλλους. Κι έτσι γεννήθηκε το The Healthy Cook, όπου μοιράζομαι με τους αναγνώστες μου υγιεινές και ως επί το πλείστον χαμηλές σε θερμίδες συνταγές με, όσο το δυνατόν, μη επεξεργασμένα υλικά. Στο blog μου θα βρείτε συνταγές για πρωινά, σνακς, ελαφριά γεύματα και επιδόρπια, συνταγές για χορτοφάγους και vegans (γιατί αγαπώ πολύ τα λαχανικά), νηστίσιμες, αλλά και συνταγές με κρέας και ψάρι. Κι επειδή, όπως σας είπα, η ισορροπία είναι το παν, αφήνω και λίγο χώρο για κανένα γλυκάκι πού και πού, μια και η ζαχαροπλαστική είναι η μεγάλη μου αδυναμία! Νομίζω πως πιο πολύ απολαμβάνω όλη τη διαδικασία της δημιουργίας ενός γλυκού, παρά τη δοκιμή του, όταν πια είναι έτοιμο.

Σκοπός μου είναι να σας αποδείξω πως η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι πολύπλοκη, ούτε ανιαρή. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό ταξίδι, το οποίο εύχομαι να απολαύσετε μαζί μου!