Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Εύα Παρακεντάκη

RSS

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειάς της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε τέσσερις φούρνους και δύο ζαχαροπλαστεία, βλέπεις όλη η οικογένεια (και ήταν και μεγάλη) ζύμωνε και έψηνε. Διάβαζε δίπλα στο μπεν μαρί, με τη μυρωδιά της σοκολάτας να την ξελιγώνει, πάνω σε έναν ίνοξ πάγκο και κοιμόταν τα Χριστούγεννα στα σακιά από την άχνη ζάχαρη γιατί δεν προλάβαιναν να πάνε σπίτι.

Και μετά μεγάλωσε και σπούδασε και έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία αλλά πάντα μέσα της όλα φώναζαν “Κρήτη”... όλα μέσα της φώναζαν οικογένεια, θάλασσα, φύση, γεύσεις, αρώματα! Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση το 2005 και μετακόμισε για πάντα στον τόπο που δεν γεννήθηκε αλλά που θέλει να γεράσει. Άφησε την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες, τα παιδιά της, τη φύση και τη μαγειρική. Ήθελε τα παιδικά τους χρόνια να μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και να έχουν γεύση σοκολάτας σαν τα δικά της. Τώρα πια είναι η Εύα που πάντα ονειρευόταν να γίνει. Foodlover και foodbloger, mamma mia, κυνηγός της χαράς και του ευ ζην, ερωτευμένη με την κρητική φύση, τροφοσυλλέκτης και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας! 

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μέρα που επέλεξα να φτιάξω το blog είναι η μέρα των ερωτευμένων. Έρωτας είναι για μένα το φαγητό σε όλες του τις διαστάσεις. Και τώρα, κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο και τις συνταγές, βλέπω πόσο πολύ απορροφήθηκα από τη ροή και τη δημιουργικότητα, άλλοτε μέσα στην κουζίνα, άλλοτε σκαρφαλωμένη πάνω σε μια καρέκλα να ψάχνω το τέλειο σημείο φωτογράφισης, άλλοτε στο λαπ-τοπ να αποτυπώνω τις συνταγές, να μιλάω με φίλους και συνεργάτες για δικές τους συνταγές, να εμπλέκομαι δημιουργικά σε γαστρονομικά events, forum, σεμινάρια, συζητήσεις. Να ζω σαν Eva In Tasteland.

Ούτε και η συνταγή που επέλεξα να είναι η πρώτη είναι τυχαία. Πορτοκαλόπιτα, η ξελογιάστρα Κρητικιά! Μια πορτοκαλόπιτα διαφορετική από τις άλλες, με μυζήθρα νωπή. Ένα γλυκό κλασσικό που αντικατέστησα το γιαούρτι με ένα Κρητικό υλικό. Αυτό είμαι άλλωστε, μια Κρητικιά που γεννήθηκε στον Πειραιά, μια Πειραιώτισσα που ζει στην Κρήτη! Μια ξελογιάστρα Κρητικιά σαν την πορτοκαλόπιτά μου!».