Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Αλεξάνδρα Μιμίκου

RSS

Γεννήθηκα στη Νέα Αρτάκη από γονείς Μικρασιάτες, δηλαδή μέσα σε γεύσεις και σε αρώματα. Θυμάμαι να περνάω ατελείωτες ώρες στην κουζίνα της γιαγιάς μου όπου φτιάχναμε μαζί τα παραδοσιακά μικρασιάτικα φαγητά και γλυκά και κάναμε τις προετοιμασίες του χειμώνα (τραχανά, χυλοπίτες, κουσκούς).

Μεγαλώνοντας με απορρόφησε ο κόσμος του εμπορίου και των εξαγωγών, πάντα στον χώρο των τροφίμων. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσω κι άλλες γαστρονομικές κουλτούρες και τάσεις, ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική. Παράλληλα με τα ταξίδια και τους πειραματισμούς ξεκίνησα και την παρακολούθηση σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η αγάπη αυτή τελικά έγινε πράξη το 2008 όταν άνοιξα, με την βοήθεια του Δημήτρη Χρονόπουλου, ενός από τους κορυφαίους έλληνες chef patissier, ένα σύγχρονο ατελιέ/εργαστήριο, το πρώτο new age ζαχαροπλαστείο στον τόπο μου, τη Χαλκίδα.

Εχοντας βέβαια κληρονομήσει και το καλλιτεχνικό γονίδιο της μητέρας μου (είναι ζωγράφος - γλύπτρια) με συνεπήρε η καλλιτεχνική και δημιουργική ζαχαροπλαστική. Ετσι σήμερα, στο εργαστήριό μου μαζί με την εξειδικευμένη ομάδα μου, παρασκευάζουμε μοναδικές σε σχήμα, μέγεθος και ποιότητα τρισδιάστατες τούρτες με ευφάνταστη διακόσμηση. Πραγματοποιούμε την κάθε ιδέα σε εικαστικό έργο - γλυπτό ξεπερνώντας τα καθιερωμένα όρια του γλυκού.

Παράλληλα παράγουμε μια μεγάλη γκάμα από λαχταριστά cupcakes, cakepops, macarons, μπισκότα και γλυκιές κατασκευές για γάμο, βάπτιση, παιδικά πάρτι και κοσμικά, εταιρικά και άλλα events, στην Εύβοια και στην Αθήνα, όπου παραδίδουμε επίσης τα γλυκά μας. Πέρα από την αισθητική ικανοποίηση, βέβαια, πρωταρχικός στόχος παραμένει η υψηλή ποιότητα, γι' αυτό γίνεται πολύ προσεκτική επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούμε (το βούτυρο είναι αγελάδος, η σοκολάτα γαλλική, η κρέμα ζωική...)

Τελικά πρέπει στη ζωή σου να κάνεις αυτό που αγαπάς γιατί σίγουρα θα το κάνεις καλά και θα είσαι ένας γεμάτος άνθρωπος.

Εργαστήριο: Λειβαρά 30, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ
Τηλ: 22210 82886, 6944899629
email: info@alexandramimikou.gr
alexandramimikou.com