Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Gourmelita

RSS

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και τη μαγειρική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Σχεδόν σε όλες τις παιδικές μου φωτογραφίες μασουλάω ή κρατάω κάτι που τρώγεται στο χέρι μου! Κατάγομαι από την Κάσο, ένα μικρό νησάκι στη νοτιότερη άκρη της Ελλάδας. Τα κασιώτικα φαγητά-πιλάφι, μακαρούνες με σιτάκα, ντολμαδάκια και άλλα πολλά, υπήρχαν στο τραπέζι μας σε εβδομαδιαία βάση. Παρόλα αυτά στην Κάσο πήγα μεγάλη πια, με τα παιδιά μου μωρά, κι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Από τότε περνάω δύο μήνες τον χρόνο εκεί και τους υπόλοιπους δέκα ονειρεύμαι πότε θα ξαναπάω.

Σπούδασα σχέδιο μόδας στην Αθήνα και μετά υφάσματος στο Central St. Martins College στο Λονδίνο κι αυτό που λάτρεψα από τη ζωή μου εκείνη την περίοδο ήταν οι γαστρονομικές μου ανακαλύψεις, η πληθώρα φαγητών στα διάφορα food halls και το να μαγειρεύω διεθνείς κουζίνες αφού έβρισκα και τα πιο σπάνια υλικά. Οι αναμνήσεις μου από τα ταξίδια που έχω κάνει έχουν πάντοτε να κάνουν με το φαγητό του κάθε τόπου και οι σπουδαιότερες στιγμές της ζωής μου συνδέονται με τη “γεύση” εκείνης της ημέρας.

Όταν απέκτησα τα παιδιά μου, άρχισα να ασχολούμαι επίμονα με τη ζαχαροπλαστική κι έχοντας ζήσει μικρή στην Αμερική για κάποιο διάστημα, κατέληξα να φτιάχνω τα γλυκά που με είχαν εντυπωσιάσει τότε: τούρτες κέικ με βουτυρόκρεμα, cupcakes και sugarcookies. Το blog μου, Gourmelita, δημιουργήθηκε μετά από παρότρυνση της αδερφής μου, μιας και οι αυθόρμητες συνταγές μου στα οικογενειακά τραπέζια “εξαφανίζονταν” χωρίς να τις κρατάω κάπου ώστε να μπορώ να τις ξαναφτιάξω.

Οι συνταγές μου είναι εγώ, δηλαδή λίγο από όλα: ελληνικές, ξένες, παραδοσιακές, μοντέρνες, πάντοτε όμως εύκολες και με ένα gourmet twist. Άλλωστε για εμένα gourmet φαγητό είναι αυτό το οποίο όταν το τρως, η μια μπουκιά σε κάνει να αναζητάς με πάθος την επόμενη!