Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Μαρίνα Μαυρομάτη

RSS

Γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά, είχα την τύχη να μεγαλώσω κοντά στην πολίτισσα γιαγιά μου και να μυηθώ από μικρή στα μυστικά της κουζίνας. Ήδη στα 12 μου χρόνια μαγείρευα για την οικογένεια και έφτιαχνα περίπλοκες τούρτες και γλυκά. Πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Θεσσαλονίκης, άνοιξα το δικό μου φαρμακείο το 1987, όπου και εργάζομαι full time μέχρι σήμερα. 

Σχεδόν παράλληλα, η μεγάλη αγάπη μου για την μουσική και συγκεκριμένα για την όπερα, με φέρνει κοντά στην ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και ξανακάθομαι στα θρανία για να σπουδάσω Ιταλική Φιλολογία. Για αρκετά χρόνια ταξιδεύω συχνά στην Ιταλία και μεταξύ άλλων γνωρίζω από κοντά την καλή, σπιτική, ιταλική κουζίνα. Η αναζήτηση μιας συνταγής για λιμοντσέλλο με βάζει στη διαδικασία να ψάξω και να αρχίσω  να φτιάχνω και στην κουζίνα μου τις κλασσικές παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Ανακαλύπτω έτσι και τον κόσμο του foodblogging και τελικά ξεκινάω και το δικό μου blog, αρχικά με κύρια γλώσσα την ιταλική.

Το blog μου το ονόμασα Il laboratorio di mm_skg, που ουσιαστικά σημαίνει «το εργαστήριο της Μαρίνας» καθώς την κουζίνα την αντιμετωπίζω ως ένα εργαστήριο, χώρο πειραματισμού και δημιουργίας. Εδώ και 4 ½ χρόνια  μαγειρεύω, φωτογραφίζω και γράφω αδιάκοπα αναρτήσεις, στα ελληνικά και τα ιταλικά. Βασική αρχή στην κουζίνα μου να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα υλικά. Δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην οικιακή οικονομία και στην ανακύκλωση των υλικών μέσα στην κουζίνα, κάτι που είχα διδαχτεί και από τη γιαγιά μου. Καθώς θέλω να μεταδίδω σωστά πληροφορίες γύρω από τις συνταγές, τα υλικά αλλά και τις τεχνικές στην κουζίνα, θεωρώ πολύ σημαντική τη σωστή ενημέρωσή μου και έτσι αφιερώνω αρκετό χρόνο στην έρευνα και την προετοιμασία των αναρτήσεων. Επίσης καθιερώθηκε πλέον να παραθέτω στην εισαγωγή ιστορικά ή λαογραφικά στοιχεία και πληροφορίες που σχετίζονται με την συνταγή.

Όνειρό μου, που μέχρι ένα σημείο το έχω πραγματοποιήσει, να εγκαταλείψω μια μέρα τη ζωή στην πόλη και να ζήσω στην εξοχή, σε ένα κτήμα που να μου παρέχει τις πρώτες ύλες για τις συνταγές μου!