Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

RSS

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Κρήτη (έλειψα μόνο για τις σπουδές μου στο Μαθηματικό Τμήμα του ΑΠΘ). Η μητέρα μου και οι δυο μου γιαγιάδες- άριστες μαγείρισσες- με έμαθαν να εκτιμώ το καλό φαγητό και να διαλέγω τα καλύτερα υλικά για την παρασκευή του. Μάλιστα, επειδή οι οικογενειακές ρίζες και συγγένειες απλώνονται σε όλη την Κρήτη, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω πολλά από τα κρητικά εδέσματα στην αυθεντική τους σπιτική μορφή. Είμαι καθηγήτρια μαθηματικών σε δημόσιο σχολείο και φοιτήτρια στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο ΕΑΠ, δηλαδή η σχέση μου με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική της Κρήτης είναι εντελώς ερασιτεχνική (με κάθε σημασία της λέξης).

Δημιούργησα το site "Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους" (http://www.cretangastronomy.gr), ως blog αρχικά πριν από πέντε χρόνια, με σκοπό να ξεναγήσω τους επισκέπτες του στις γεύσεις του νησιού μου. Ήθελα  να καταγράψω κάποιες παραδοσιακές συνταγές αλλά και κάποιες σύγχρονες στις οποίες αξιοποιούνται κρητικά προϊόντα. Επειδή δεν ήθελα να είναι οι αναρτήσεις μου μόνο μια απλή παράθεση υλικών, συνοδεύω τις συνταγές μου με κάποια λαογραφικά στοιχεία και με προσωπικές μνήμες. Η ανταπόκριση που είχε ήταν ανέλπιστη και τώρα έχει γίνει καθημερινή συνήθεια η αναζήτηση συνταγών και ιστοριών διατροφής.

Ελπίζω ότι μέσα από το blog μεταφέρω όχι μόνο το “γράμμα” αλλά και το “πνεύμα” της κρητικής διατροφής. Την απλότητα των γεύσεων, την ισορροπία των συστατικών, τους αυθεντικούς τρόπους παρασκευής των κρητικών εδεσμάτων, παραδοσιακών και σύγχρονων.

* Στα βραβεία του 2016 που απένειμε το BHMAgourmet στους καλύτερους έλληνες food bloggers, η Βαγελλιώ Κασσαπάκη ήταν νικήτρια στην κατηγορία Best Traditional Recipes.