Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Κική Τριανταφύλλη

RSS


photo: Δημήτρης Μπούτος

Είσαι ό,τι τρως

Αυτό ήταν το μότο του πατέρα μου που φρόντιζε, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, να γίνονται στο σπίτι μας γευσιγνωσίες φέτας και παστουρμά. Ό,τι έφτανε στο τραπέζι μας το κοιτάζαμε, το αγγίζαμε, το μυρίζαμε και, αφού πέρναγε με επιτυχία τους εξωτερικούς ελέγχους, το βάζαμε στο στόμα μας. Το ίδιο κάνω ακόμα. Και κάπως έτσι, έμαθα να αγαπώ και να τιμώ την τροφή, υλική και πνευματική, και τους ανθρώπους που μοχθούν για να την παράγουν.

Σπούδασα μαθηματικά και άλλα πολλά, έγινα δημοσιογράφος και συνεργάστηκα με πολλά εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά, όπως τα Marie Claire, Γάμος, Το Παιδί μου κι Εγώ, Men, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Ιδέες & Λύσεις Για το Σπίτι, κ.ά., ένα portal που δεν υπάρχει πια, το mweb, και μια εφημερίδα, τα Νέα. Και μετά προσγειώθηκα στο Protagon.gr και στο Bostanistas.gr (που είναι η "κουζίνα" του Protagon).

H κουζίνα είναι το βασίλειό μου. Πειραματίζομαι με το ipad δίπλα μου, αλλά ομολογώ ότι προτιμώ να μαγειρεύουν άλλοι κι εγώ να απολαμβάνω: κρητική κουζίνα, σκοπελίτικη κουζίνα, ιταλική κουζίνα, οθωμανική κουζίνα, τις κουζίνες της Κίνας και της Ταϊλάνδης, μα πάνω από όλα τον τραχανά και τις πίτες της μαμάς μου.