Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Ευφροσύνη Κάτσουνα

RSS

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά. Η καταγωγή μου είναι από την Κύπρο και τη Μικρά Ασία. Οι τρεις συγκεκριμένοι διαφορετικοί πολιτισμοί δεν θα μπορούσαν να μη με μυήσουν στον κόσμο των γεύσεων από μικρή, που αρχικά δίπλα στη γιαγιά μου έμαθα να φτιάχνω γλυκό νεράντζι, τραχανά, ντοματάδα, λεμονάδα και, φυσικά, καλιτσούνια. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που ζουν για να τρώνε και όχι το αντίθετο.

Απολαμβάνω να μαγειρεύω για τους φίλους μου και είναι ένας τρόπος για να δείχνω την αγάπη και τη φιλοξενία μου. Αισθάνομαι τυχερή που μεγάλωσα με την καλύτερη μεσογειακή διατροφή, την κρητική. Η συνεργασία μου με τον Χαράλαμπο Μαστορίδη και το εστιατόριο Νυκτερίδα, τα τελευταία δώδεκα χρόνια κυρίως στα μαθήματα Κρητικής Διατροφής και στην οργάνωση μενού, αποτελεί ένα σημαντικό σχολείο για μένα. Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να παντρεύω διαφορετικά υλικά στον «καμβά» της κουζίνας μου. Ονειρεύομαι να φτιάξω το δικό μου εργαστήρι παραγωγής παραδοσιακών κρητικών προϊόντων και να διαδώσω την Κρητική Κουζίνα ανά τον κόσμο.