Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Κατερίνα Γκίκα

RSS

"Γεννήθηκα κοντά στη λίμνη με τα νούφαρα. Στη Θεσπρωτία. Κεστρίνη το λένε το χωριό μου κι έχει χωράφια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και τον Καλαμά να τα ποτίζει. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν να κρύβομαι μέσα στον κουβά από τα ροδάκινα. Η πρώτη μου δουλειά ήταν να βάζω τα φρούτα ανάλογα με το μέγεθος στις θήκες συσκευασίας. Θυμάμαι πως ανυπομονούσα να μεγαλώσω γρήγορα για να μπορώ να φτάνω και να κόβω μόνη μου τα ροδάκινα. Στην τελευταία τάξη του δημοτικού πήρα το πρώτο μου μεροκάματο, ήταν 100 δραχμές. Η πρώτη μου βόλτα ήταν για να μαζέψω μάραθο, ζουμπούλια και αγριόχορτα. Στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου οδηγούσα ήδη τρακτέρ.

Η πιο σκληρή δουλειά που έκανα ήταν το σκάλισμα στα καρπούζια. Η πιο διασκεδαστική όταν μαζεύαμε πεπόνια, έμοιαζε με πρωτάθλημα βόλεϊ. Τη μεγαλύτερη απογοήτευση την πήρα όταν μια ολόκληρη σοδειά με φασόλια, που είχαμε φυτέψει με τις αδερφές και ξαδέρφες μου, καταστράφηκε. Για να μην περιαυτολογώ, στο bostanistas νιώθω σαν να είμαι στα χωράφια μου, που τόσο μου έχουν λείψει."

 Η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα πέθανε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 44 ετών. Η Κατερίνα έδινε ασταμάτητη μάχη με τον καρκίνο απο το 2004 και τiς τελευταίες βδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ηταν κοινοβουλευτική συντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού STAR και σχολιογράφος της εφημερίδας Espresso.  Τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματα τα έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM. Από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό σταθμό Star channel και από το 2000 είχε καθημερινή στήλη με πολιτικά σχόλια στην εφημερίδα Espresso. Ηταν μέτοχος και ιδρυτικό μέλος του protagon.gr και του bostanistas.gr. Το 2012, η Κατερίνα βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση.