Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Νίκος Ορφανός

RSS

Ο Νίκος Ορφανός γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στον Άη Γιάννη τον Ρέντη. Απ' τον πατέρα του κατάγεται από το Χουδέτσι Ηρακλείου και από τη μητέρα του απ' τον Άη Δημήτρη Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Αθηνών. Εργάζεται ως ηθοποιός πάνω από είκοσι χρόνια και εσχάτως σκηνοθετεί τις παραστάσεις του. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της επαγγελματικής Υποκριτικής: σε θεατρικές παραστάσεις παντός είδους και ρεπερτορίου, σε ιδιωτικούς και επιχορηγούμενους θιάσους, σε περιοδείες σε φεστιβάλ και μη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, με πιο ξεχωριστή "το Νησί", σε διαφημίσεις, έχει διδάξει σε Δραματική Σχολή, σε σεμινάρια, έχει ανεβάσει παραστάσεις σε Γυμνάσια, και έχει υπάρξει υπεύθυνος επί διετία στη θεατρική ομάδα του Κε.Θ.Ε.Α. Νόστος στη Σαλαμίνα.

Είναι μανιώδης συλλέκτης δίσκων βινυλίου και ακτίνας εδώ και τριάντα χρόνια, σχολαστικός αναγνώστης εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, και ενίοτε γράφει ουρανοκατέβατα πράγματα, μόνο και μόνο επειδή του καρφώνονται στο μυαλό και νιώθει την επιτακτική ανάγκη να απαλλαγεί από αυτά ρίχνοντάς τα στο χαρτί ή σε μια ηλεκτρονική οθόνη. Του αρέσουν οι μυρωδιές της φύσης και οι άνθρωποι που αφουγκράζονται τη γη, τον άνεμο και τη θάλασσα.

Κατοικεί στην Αθήνα, μαζί με την Αντιγόνη, τους δύο του γάτους, το Νταβίντσι και το Φώντα, ανάμεσα σε βουνά βιβλίων, δίσκων και ταινιών.