Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Χριστίνα Ταχιάου

RSS


(Φωτο: Θοδωρής Καρανίκας)

Κλασικό παιδί της πόλης, μόλις πριν λίγα χρόνια συνειδητοποίησε ότι οι αγελάδες δεν όλες ασπρόμαυρες όπως αυτές στις διαφημίσεις του φρέσκου γάλακτος. Μαγεύτηκε μια φορά που είδε σε ένα λιβάδι στο Χορτιάτη μια αγελάδα να μιλάει στο μικρό της. Εκείνη τη μέρα, μάλιστα, δε δίστασε να μαλώσει με κάποιον που άκουγε δυνατά βαριά λαϊκά μες στο λιβάδι, επειδή η κακογουστιά του κάλυπτε τη φωνή της αγελάδας. Πρέπει να ήταν κι η πρώτη φορά που ένιωσε τι ακριβώς σημαίνει “μητρικό ένστικτο”.

Λατρεύει τα άλογα και δένεται πολύ μαζί τους. Απολαμβάνει βόλτες και δραστηριότητες στη φύση (ποδήλατο βουνού, σκι, ορειβασία). Αν θα μπορούσε να αλλάξει ένα πράγμα στη Θεσσαλονίκη όπου ζει, θα απομάκρυνε τους φοίνικες επειδή πιστεύει ότι είναι τελείως αταίριαστοι με το κλίμα και το αστικό τοπίο της. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, κάθεται τα απογεύματα και απολαμβάνει τη συναυλία που δίνουν τα πουλιά απ' το πανύψηλο πλατάνι απέναντι από το σπίτι της.

Όταν χιονίζει νιώθει ότι κάπου γίνεται ένα πάρτι και πρέπει να συμμετέχει. Το ίδιο κι όταν είναι η εποχή των σύκων. Στα μεγαλύτερά της κατορθώματα περιλαμβάνει το ότι φέτος έφτιαξε μαρμελάδα σύκο με τζίντζερ. Πιστεύει ακράδαντα ότι ποτέ δεν θα είναι αργά για να πιστεύει ότι μια μέρα θα γίνει μαρμελαδοπαραγωγός.