Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ποιοι είμαστε

Άντυ Παξινός

RSS

Γεννήθηκα στη Νότια Αφρική, γιος Ελλήνων μεταναστών κι όταν ήμουν οχτώ ετών μετακομίσαμε οικογενειακώς πίσω στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

Ο παππούς μου αγαπούσε πολύ τον κήπο του και μου μετέδωσε την γαλήνη και τη χαρά του για τα φυτά. Ο πατέρας μου είναι προγραμματιστής υπολογιστών και μου μετέδωσε την λογική και την χρήση της αυτοματοποίησης. Εγώ ακολούθησα και τα δυο αυτά πάθη, έτσι σπούδασα επιστήμη υπολογιστών και στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμην με την κηπουρική και την βοτανολογία.

Επαγγελματικά δοκίμασα να συνδυάσω τα δυο ενδιαφέροντά μου και έτσι εργάστηκα σε μια πρωτοπόρο Ολλανδική εταιρία, που έχει αντικείμενο την πλήρως αυτοματοποιημένη καλλιέργεια με ειδικές λάμπες και συστήματα υδροπονίας, ελεγχόμενα από υπερσύχρονους υπολογιστές. Ασχολήθηκα επίσης και με την παραγωγή εναλλακτικών υλικών όπως το βιοδιασπώμενο πλαστικό και πολλών ειδών υφασμάτων κ.α., με μοντέρνους τρόπους παρασκευής φυτικών ινών και οργανικών υλικών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Πολλά σύγχρονα προβλήματα όπως το θέμα του υπερπληθυσμού και του υποσιτισμού και ακόμα γενικότερα τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από την κακή διατροφή, με οδήγησαν να ασχοληθώ με την τεχνική Permaculture που είναι μια πολύ καλή λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα. Η μικρή μου εμπειρία και γνώση μου λέει ότι τα χρήματα και η πανάκριβη τεχνολογία δεν μπορούν να λύσουν πολλά σημερινά προβλήματα και απεναντίας τα δημιουργούν κιόλας. Πιστεύω ότι με το ιδανικό κλίμα της Ελλάδας σε συνδυασμό με την αρχαία γνώση των προγόνων μας και την μοντέρνα πιο οικολογική τεχνογνωσία της βοτανολογίας αλλά ακόμα και τον πλούσιο βιότοπο που προσφέρει ο τόπος μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και είναι ο σκοπός ζωής μου να βοηθήσω σε αυτό.