Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Νέοι αγρότες οργανώνονται

της Χριστίνας Ταχιάου Π.Ε.Ν.Α., νέοι αγρότες

Το πήρες απόφαση, θ’ ασχοληθείς με τη γη. Είσαι αποφασισμένος. Ή το σκέφτεσαι ακόμη, αλλά νιώθεις μόνος. Κι είσαι και νέος. Δοκίμασε να επικοινωνήσεις με την ΠΕΝΑ. Πρόκειται για την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, που διαθέτει σε 29 νομούς της χώρας τοπικές ενώσεις νέων αγροτών.

Photo: winona360.org
Photo: winona360.org

Η ΠΕΝΑ έχει σαν σκοπό τη συνένωση όλων των ενώσεων νέων αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο, τον συντονισμό και την καθοδήγηση της δράσης τους, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την έκφραση, την προώθηση και ευόδωση των σκοπών τους. Έτσι ώστε μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τις κοινές ενέργειες και τις προσπάθειες να επιδιωχθεί και να προωθηθεί η προστασία, προαγωγή και κατοχύρωση των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών και η βελτίωση των όρων εργασίας τους και των συνθηκών ζωής τους.

Απ’ όσο έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής τις δραστηριότητες της ΠΕΝΑ, καθώς και εκδηλώσεις κάποιων τοπικών ενώσεων, βλέπω ότι υπάρχει μεράκι και ρεαλισμός. Δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση και τα επιχειρήματα, οι νέοι αγρότες δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι στην εποχή μας δεν είναι οι επιδοτήσεις και τα μπλόκα που θα διαμορφώσουν το μέλλον αλλά οι στόχοι, η δουλειά κι επιμονή.

Photo: harvesttotable.com
Photo: harvesttotable.com

Πάνω απ’ όλα όμως, επιμένω κι εγώ, η ενημέρωση. Η γεωργία μπορεί να φαντάζει ελκυστική ή ως η μόνη λύση, όμως είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά που απαιτεί διαρκή επιμόρφωση, συνεργασίες και - κάτι που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά - κεφάλαιο. Στο site neoiagrotes.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες της ΠΕΝΑ, να βρείτε τη δική σας τοπική ένωση και να επικοινωνήσετε με ανθρώπους που θα καταλάβουν τις ανάγκες σας και μπορούν να σας καθοδηγήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'