Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το πιο ξεχωριστό παζάρι

των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη Wikiπαζάρι, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, χειροτεχνία

Φαγώσιμα και μη, χειροτεχνήματα μοναδικά αλλά και νοσταλγικά ρετρό αντικείμενα θα βρείτε αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21 Απριλίου) στο Παζάρι που οργανώνουν οι φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά.

Της Χαράς Μπαχαρίου
Της Χαράς Μπαχαρίου

Είναι η 16η χρονιά που οργανώνεται το ανοιξιάτικο παζάρι, το οποίο όλο και πλουτίζει. Φέτος, εκτός από τις σπιτικές και αγαπημένες μαρμελάδες που φτιάχνει κάθε χρόνο η Γεωργία Γύφτουλα, το βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα κρασιά από το Κτήμα Μερκούρη, καθώς και τα άλλα φαγητά και γλυκά που φέρνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες, θα βρείτε μικρά φυτά της άνοιξης και της Ελληνικής γης, βιβλία από δεύτερο χέρι - συλλεκτικά, λευκώματα, εκδόσεις του Μουσείου, βινίλιο, cd και dvd - καθώς και μικροέπιπλα, πορσελάνες, ασημικά, διακοσμητικά, κ.ά. από το «Το μικρό Μοναστηράκι», ηλεκτρικές μικροσυσκευές (με εγγύηση), είδη σπιτιού της εταιρείας «Μπενρουμπή» και πολλά άλλα.

Της Ελένης Πατηνιώτη
Της Ελένης Πατηνιώτη

Ξεχωρίζω τρεις νέες, πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές χειροτεχνών: Τα μοναδικά κεραμικά της Χαράς Μπαχαρίου, τα «βότσαλα» που δημιούργησε για να τα συμπληρώσετε με το αγαπημένο σας κλαδί ή άνθος, καθώς και τις γαβάθες, τα φλιτζάνια και τα πιάτα της Λενιώς Μαργαριτούλη, που είναι μαθήτρια της Χαράς. Η Ελένη Πατηνιώτη που δουλεύει με μεράκι μεγάλα και μικρότερα πάτσγουερκ - τραπεζομάντηλα, κουβέρτες, τσάντες και πορτοφόλια - πάντα σε ασυνήθιστους συνδυασμούς υφασμάτων, θα φέρει στο παζάρι πολύχρωμα πάνινα καλάθια, στρογγυλά και οβάλ. Θα στολίσουν το πασχαλινό και το καλοκαιρινό τραπέζι αναδεικνύοντας τα αβγά, τα κουλούρια αλλά και κάθε λογής φρούτα σαλάτες και φαγητά, που σε απλά πυρίμαχα σκεύη ή γαβάθες τοποθετούνται μέσα στα τόσο όμορφα, μοναδικά αυτά καλάθια...

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Απριλίου
Στο αίθριο του ΓΑΙΑ
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Λεβίδου 13, Κηφισιά

Πρόσφατα άρθρα των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'