Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Του βουνού και της ελπίδας

της Χριστίνας Ταχιάου Παραγωγοί + προϊόντατσάι, TUVUNU, αρωματικά

Πέρασα το Σάββατο παρακολουθώντας την εκδήλωση TEDxThessaloniki. Από τις 10.30 μέχρι τις 7 το απόγευμα. 16 ομιλητές, κόσμος, όσο ευχάριστο κι αν είναι, χρειάζεσαι τόνωση για να το αντέξεις.

Photo: sxoina-nutrition.gr
Photo: sxoina-nutrition.gr

Μπαίνοντας στον χώρο κάθε συμμετέχων παίρνει μια τσάντα που περιέχει έντυπο υλικό αλλά και ενισχύσεις θερμίδων και γεύσεις για ν’ αντέξει τόσες ώρες. Στη φετινή τσάντα ξεχώριζε ένα τενεκεδένιο κουτάκι των 500 ml λαχανί με μαύρο και ασημί, με τον «κωδικό» Tuvunu. Το άνοιξα, το μύρισα, διάβασα τις ετικέτες και δεν μπορώ ν’ αντισταθώ στον πειρασμό να σας παρουσιάσω το νέο προϊόν που ανακάλυψα. Ίσως βέβαια να το έχετε ήδη ανακαλύψει πρώτοι.

Τσάι του βουνού (σιδερίτης), με μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, μέλι ανθέων, φυσικό χυμό λεμονιού, βιταμίνη C και κιτρικό οξύ για ρυθμιστή οξύτητας. Υπέροχη γεύση, πίνεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου και, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο κουτάκι, προέρχεται από παραδοσιακή συνταγή από 100% φυσικό τσάι του βουνού χωρίς την προσθήκη εκχυλίσματος. Πεντανόστιμο, τονωτικό και εντελώς νέα πρόταση! 

Έψαξα να δω ποια πολυεθνική το έφτιαξε και το λανσάρει. Για μεγάλη μου έκπληξη είδα μια εταιρεία από την Κομοτηνή, την TUVUNU A.E., που εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή της πόλης. Πρόκειται για θυγατρική της «Μακεδονικής Ζυθοποιίας», απ’ ό,τι βρήκα σε μια πρόχειρη έρευνα στο internet, και το προϊόν πρώτα λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ και μετά στην ελληνική αγορά. Πείτε με ρομαντική, αλλά χάρηκα πάρα πολύ. Το προϊόν είναι υπέροχο και πιστεύω ότι μπορεί άνετα να καθιερωθεί στην ελληνική αγορά αλλά και να σκίσει στις εξαγωγές. Το σήμα tuvunu με ένα φυλλαράκι στο τελευταίο u που μου θυμίζει περισπωμένη, είναι πρωτότυπο κι ελκυστικό.

Βρήκα μια δήλωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Δημήτρη Πολιτόπουλου, με την οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να διαφωνήσει: «Οι Έλληνες πολιτικοί μιλούν για ΑΟΖ και για τον ορυκτό πλούτο που βρίσκεται κάτω από τη γη. Ας ξεκινήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που βρίσκεται πάνω από τη γη!
Ένα βαρέλι π.χ. πετρέλαιο κοστίζει 110 δολάρια, δηλαδή στα 80 ευρώ τα 100 λίτρα, όταν τα παγωμένα αναψυκτικά πουλιούνται πάνω από 200 ευρώ τα 100 λίτρα».

Κάτι τρέχει με τα αρωματικά φυτά, το έχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ στο bostanistas. Τσάι του βουνού, ρίγανη, μαντζουράνα, δυόσμος, δάφνη κι ένα σωρό άλλα ευωδιαστά φυτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα συνεχίσουμε να το γράφουμε, διότι το βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας.

TUVUNU Α.Ε.
BI.ΠΕ. Κομοτηνής
Τηλ. 25310 38718
tuvunu.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'