Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ανοιξιάτικα κουραμπιεδάκια

της Ξανθής Κολιονάσιου Συνταγέςκουραμπιέδες, νηστίσιμοι

Κι όμως, πολλοί επιθυμούν κουραμπιέ καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Άλλοι πάλι μας τα ζητάνε για γλυκό σε βαπτίσεις ή γάμους. Αν βρεις καλό φυτικό "βούτυρο" (τύπου μαργαρίνη), τότε καλά τα καταφέρνεις! 

Photo: adelineandlumiere.com
Photo: adelineandlumiere.com

Υλικά

  • 1 κιλό βούτυρο φυτικό 
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2,7 κιλά αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 500 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και το αφήνουμε να δουλεύεται μέχρι να δούμε ότι μπορούμε να το πλάσουμε σαν μπαλάκι στο χέρι χωρίς να μας κολλάει - τότε ρίχνουμε και το αμύγδαλο και αφήνουμε ένα λεπτό να ανακατευτεί η ζύμη μας. Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε  το πλάσιμο είτε σε σχήμα μπάλας είτε σε μισοφέγγαρο.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα σχήματα για τα μπισκότα και να κάνετε και κουραμπιεδάκια καρδούλες. Ψήνουμε στους 200°C  για 30 λεπτά της ώρας. Αφού κρυώσουν, αχνίζουμε.
Καλή επιτυχία!

*H Ξανθή Κολιονάσιου είναι η γιαγιά της οικογένειας Κολιονάσιου, που διατηρεί την ομώνυμη επιχείρηση παρασκευής παραδοσιακών γιαννιώτικων γλυκών στα Ιωάννινα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'