Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πρωινό με την ομορφότερη θέα

του Δημήτρη Μπούτου Ελληνικό Πρωινό, πρωινό, μουσείο Ακρόπολης

Τα έως τώρα χειμερινά σαββατοκύριακα προσφέρονταν για αργοπορημένο ξύπνημα και γεύματα αξιώσεων εντός σπιτιού. Τα ανοιξιάτικα όμως από εδώ και πέρα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής απαιτούν βόλτες στην πόλη, άφθονο ήλιο, ευωδιαστό καφέ και ελληνικές, γνήσιες γεύσεις.

Photo: Giorgos Vitsaropoulos, www.giorgosvitsaropoulos.com
Photo: Giorgos Vitsaropoulos, www.giorgosvitsaropoulos.com

Πού; Στο μουσείο της Ακρόπολης, στου οποίου το εστιατόριο, από τις αρχές Φεβρουαρίου, σερβίρεται παραδοσιακό ελληνικό πρωινό συνοδευόμενο από την καλύτερη θέα: το μοναδικό πανοραμίκ του Παρθενώνα. Κουλούρια Θεσσαλονίκης με κομμάτια γριαβιέρας, φρέσκο γάλα με βρώμη και Κορινθιακές σταφίδες, τηγανίτες με πετιμέζι και ταχίνι, αυγά τηγανητά με σύγκλινο από τη Μάνη, γαλατόπιτα, τραχανάς με φέτα - είναι μερικές από τις επιλογές που προσφέρει το μενού του μουσείου. Όσον αφορά τα ροφήματα; Μεγάλη ποικιλία από αυτοφυή, ελληνικά βότανα αν επιλέξετε τσάι αλλά και καφέδες κάθε είδους· προτιμήστε τον ελληνικό που ετοιμάζεται στη χόβολη και συνοδεύεται από ένα φρεσκοψημένο, κριτσανιστό, νοστιμότατο παστέλι. 

Το πρωινό σερβίρεται από τις 8:30 το πρωί, όταν δηλαδή ξεκινά το μουσείο τη λειτουργία του, ως και τις 12 το μεσημέρι. Έτσι μπορούν να το απολαύσουν πρωινοί και λιγότερο πρωινοί τύποι.
Οι τιμές απόλυτα προσιτές, καθώς με 10 ευρώ κατ' άτομο εξασφαλίζετε ένα πληρέστατο πρόγευμα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης. 

Από την πλευρά του μουσείου η κίνηση αυτή έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για την καθιέρωση του «Ελληνικού Πρωινού» σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, σε μία προσπάθεια να συνδεθεί ο τουρισμός και με τη γευστική μας παράδοση. Ήδη περίπου 70 ξενοδοχεία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενώ υπολογίζεται πως ως το τέλος του 2013 περί τα 350 θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα αυξάνονται και τα Τοπικά Σύμφωνα «Ελληνικό Πρωινό», που αφορούν τα κατά τόπους υποψήφια προϊόντα να ενταχθούν στο μενού.

Οι πρώτες συμφωνίες αφορούσαν τη Μεσσηνία, τον Βόλο, τη Χαλκιδική, τη Λέσβο, τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Κω, όπου παρουσιάστηκαν προϊόντα τοπικών παραγωγών που περιλαμβάνονται στην πρόταση κάθε περιοχής για το δικό της ελληνικό πρωινό.¹ 

Photo: Giorgos Vitsaropoulos, www.giorgosvitsaropoulos.com
Photo: Giorgos Vitsaropoulos, www.giorgosvitsaropoulos.com

Κάθε σαββατοκύριακο, πρωινό στο μουσείο λοιπόν, με αγνές, τοπικές γεύσεις και τον βράχο της Ακρόπολης σχεδόν δίπλα στο φλιτζάνι σας. Χορτασμένοι πλέον μπορείτε να περιηγηθείτε στους διαδρόμους του, ακόμα κι αν δεν είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτεστε, αξιοποιώντας τις εκθέσεις και τις μοναδικές διαδραστικές εμπειρίες των εργαστηρίων ενώ θα έχετε εξασφαλίσει την καλύτερη αφορμή για περίπατο στον πανέμορφο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τα πέριξ.

Το πρωινό γεύμα στο καφενείο του μουσείου είναι διαθέσιμο και τις καθημερινές, για όσους το πρόγραμμά τους επιτρέπει μία μικρή, απολαυστική στη γεύση και στην όραση στάση.
Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό μενού.

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Τηλ.: 210 90 00 900
theacropolismuseum.gr

¹ Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία «Ελληνικό Πρωινό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'