Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φτιάχνω: κομπόστ στο μπαλκόνι

του Άντυ Παξινού Wikiκομπόστ

Χρειάζεται να αγοράσεις ή να κατασκευάσεις έναν κάδο στον οποίο θα ρίχνεις τα οργανικά υπολείμματα από τις γλάστρες και την κουζίνα σου. Ο κάδος πρέπει να έχει καπάκι που σφραγίζει καλά, ώστε να μην ξεφεύγουν μυρωδιές και να μην μπορούν να μπουν τα κατοικίδια και τα έντομα.

Photo: cgrantham@Flickr
Photo: cgrantham@Flickr

Ιδεώδεις είναι οι κάδοι που λειτουργούν με γαιοσκώληκες (Worm-Bin) και αυτοί που λειτουργούν σε επίπεδα, ώστε να έχεις πιο γρήγορα και πιο συχνά έτοιμο κομπόστ. Για να μην δημιουργηθεί δυσοσμία δεν πρέπει ποτέ να πετάς στον κάδο υπολείμματα φαγητών που περιέχουν λίπη, κρέας, κόκκαλα, ούτε βέβαια και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επίσης είναι καλό να αποφεύγεις τις πολλές φλούδες όξινων φρούτων, όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι. Μια καλή λύση για τις οσμές, είναι να σκεπάζεις τα υπολείμματα με βρεγμένο χαρτί η άχυρο η ακόμα καλύτερα και έτοιμο κομπόστ, ώστε να φιλτράρεται ο αέρας μέχρι να αποσυνθέσουν τα απορρίμματα.

Για ακόμα πιο ευχάριστη μυρωδιά, μπορείς να ρίξεις στον κάδο γαρίφαλο σε σκόνη η γενικά οποιαδήποτε μπαχαρικό έχεις σε προτίμηση, επίσης υπολείμματα από καφέ με το φίλτρο ή τσαγιού μαζί με το φακελάκι τους (αν έχουν).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'