Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα «πεσκέσια» της Ροδιάς

του Δημήτρη Μπούτου Παραγωγοί + προϊόνταρόδι

«Η θρέψη της μιας μέρας είναι και η υγεία της επόμενης», αυτή είναι η βασική ιδέα του εργαστηρίου της Ροδιάς στην Παλαιά Φώκαια, που εδώ και τρεις περίπου μήνες προσφέρει υγιεινά και λαχταριστά εδέσματα ως «μία πολιτιστική, όχι μόνο επιχειρηματική πρόταση», όπως αναφέρουν η Χαρά και η Λένα, οι ψυχές του εργαστηρίου.

Οι δυο τους φαίνεται πως έκαναν πραγματικότητα αυτό που οι περισσότεροι «περίεργοι στο φαγητό» ονειρευόμαστε, έναν χώρο όπου καθένας μας μπορεί να αναζητήσει τις πίτες, τις τάρτες και όλα τα καλούδια που επιθυμεί, με τις ιδιαιτερότητες που τα προτιμά: με ή χωρίς τυρί, με λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη ή αλάτι. Χειροποίητα γλυκίσματα και μπισκότα, ελληνικά τυριά, εποχιακά λαχανικά και βιολογικά αυγά είναι μόνο μερικά από τα διαλεχτά προϊόντα της Ροδιάς. Οι γλυκατζήδες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα πρωτότυπα παντρέματα της σοκολάτας με τους ξηρούς καρπούς ενώ οι οπαδοί της υγιεινής διατροφής θα ξεχωρίσουν τις μπάρες δημητριακών, τα παστέλια και τους έξοχους συνδυασμούς του μελιού με το ταχίνι.

Σύμβολο του εργαστηρίου το ρόδι, καρπός που πρέπει να ανοιχτεί για να αποκαλύψει την αφθονία του. Έτσι και η ποικιλία των αγαθών, πλούσια και εναλασσόμενη - διαφορετικά είδη κάθε μέρα που διαρκώς ανανεώνονται. Οι δύο πανάξιες νοικοκυρές είναι πάντοτε πρόθυμες να αλλάζουν τις συνταγές τους ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη. «Προσπαθούμε να ετοιμάζουμε πίτες και σκευάσματα για όσους αντιμετωπίζουν κάποια ζητήματα με τη διατροφή τους, όπως η δυσανεξία στη γλουτένη ή τη λακτόζη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ερχόμενοι στο εργαστήριο, μας ζητούν να φτιάξουμε μία νέα συνταγή από την αρχή, προσαρμοσμένη στο γούστο και τις ανάγκες τους. Είμαστε πάντα πρόθυμες, αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός μας».

Photo: minimalistbaker.com
Photo: minimalistbaker.com

Η ταυτότητα των πρώτων υλών τους ελληνικότατη. Προμηθεύονται προϊόντα αποκλειστικά από έλληνες παραγωγούς: ανάμεσά τους τα βιολογικά αυγά της φάρμας «Συντροφία Βελβεντού» Κοζάνης, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Αργεννή» από την αρχαία Μεσσήνη, τυριά από το τυροκομείο «Κωσταρέλλος» στο Μαρκόπουλο, αλεύρι «Μύλοι Αγίου Γεωργίου», άπαχο κρέας από τη Τζια και εποχιακά, φρεσκοαγορασμένα λαχανικά.

«Υπάρχουν ελληνικοί συνεταιρισμοί που κάνουν τρομερό αγώνα για να διαθέσουν ποιοτικά προϊόντα σε όλη τη χώρα και θέλουμε να τους στηρίξουμε» αναφέρουν η Λένα και η Χαρά. Όσοι λοιπόν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να ετοιμάσετε τα καθημερινά γεύματά σας ή ακόμα και το κολατσιό των παιδιών σας αλλά ενδιαφέρεστε πραγματικά για την υψηλή ποιότητά τους, η Ροδιά είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει. Ενημερώνοντας το εργαστήριο περίπου δύο μέρες πριν την ημέρα που θέλετε να λάβετε την παραγγελία σας, μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας όλες τις υγιεινές νοστιμιές, στην εκδοχή που επιθυμείτε.

Αν πάλι διαθέτετε λίγο χρόνο, αξίζει να επισκεφθείτε το εργαστήριο και να απολαύσετε εκεί τον καφέ σας μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από τα χειροποίητα εδέσματα της Ροδιάς. Να είστε σίγουροι πως δε θα φύγετε προτού εξασφαλίσετε αρκετά πεσκέσια για εσάς και τους φίλους σας.

Εργαστήριο «Η Ροδιά»
Αγίας Ειρήνης 3 και Νικολάου Δέδε, έναντι ναού Αγίας Ειρήνης, Παλαιά Φώκαια, 190 13
Τηλ. επικοινωνίας: 6971 963 428 και 6946 187 154
Βρείτε τη σελίδα της Ροδιάς στο facebook εδώ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'