Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τι θα κάνετε το Σάββατο;

του Άντυ Παξινού WikiΑυτοδιαχειριζόμενο Camping Βούλας, λαχανόκηπος, φυσική καλλιέργεια

«Ένας λαχανόκηπος φυσικής καλλιέργειας χωρίς βοτάνισμα, φυτοφάρμακα, λίπασμα ή όργωμα - χρησιμοποιώντας αποκλειστικά σβώλους». Αυτός είναι ο στόχος του εργαστηρίου Φυσικής Καλλιέργειας που διοργανώνεται από το Αυτοδιαχειριζόμενο Camping Βούλας¹ αυτό το Σάββατο, 23 Μαρτίου, υπό την καθοδήγηση του αγρότη Παναγιώτη Μανίκη, υποστηρικτή των άκρως φυσικών μεθόδων καλλιέργειας.

Photo: Seed balls, Σβώλοι σπόρων / blog.kidzui.com
Photo: Seed balls, Σβώλοι σπόρων / blog.kidzui.com

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι εκπρόσωποι του Camping, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ελληνικού - Αργυρούπολης «Βλαστός» και ο «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού». Βασικός σκοπός όλων όσων συμμετέχουν είναι, φυτεύοντας με απόλυτα φυσικές τεχνικές, να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις, που είναι απαραίτητες για τη διατροφική μας ελευθερία και αυτάρκεια. 

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια φέρνοντας φαγητό για το συλλογικό τραπέζι, παραδοσιακούς σπόρους καθώς και εργαλεία, όπως τσάπες, που θα διευκολύνουν τις εργασίες για τη δημιουργία του λαχανόκηπου.

Ο στόχος της διοργάνωσης είναι διπλός: πέρα από την αξιοποίηση της ακαλλιέργητης αστικής γης, παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση για όλους στην ως σήμερα κλειδωμένη παραλία του Camping. Με αυτό τον τρόπο δίνεται νέα ζωή στην εγκαταλελειμμένη έκταση. 

¹ Το Αυτοδιαχειριζόμενο Camping Βούλας βρίσκεται 200 μέτρα από την αφετηρία του Τραμ στη Βούλα, δίπλα στο ΠΙΚΠΑ, και η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Στοιχεία επικοινωνίας
voulacamp.blogspot.com
Τηλέφωνα: 6974342771, 6944508223 και 22910-79507  

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'