Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γιατί να πάω σε σεμινάριο;

της Χριστίνας Ταχιάου σεμινάριο, mentoring, νέοι αγρότες, αρωματικά

Όλο και παίρνει το μάτι μου τον τελευταίο καιρό ανακοινώσεις σεμιναρίων για ενδιαφερόμενους αγρότες. Είτε για να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις σε συγκεκριμένες καλλιέργειες ή δραστηριότητες
(π.χ. μελισσοκομία, φροντίδα αλόγων κλπ) είτε για να εξοικειωθούν με κάτι άγνωστο ως τώρα στον συγκεκριμένο τομέα: πώς να οργανώσουν την πώληση της παραγωγής τους, πώς να κάνουν ένα business plan.

Photo: rusticgardenbistro.com
Photo: rusticgardenbistro.com

Η Δήμητρα Ζερβάκη είναι γεωπόνος, με σπουδές σ​τη διοίκηση επιχ​ειρήσεων και στη​ διαχείριση έργω​ν.
Με σπουδές, πιστοποιήσεις και προϋπηρεσία σε οργανισμούς όπως το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., είναι εκπαιδεύτρια και διαρκώς ενημερώνεται για νέες μεθόδους. «Εργάζομαι πάντα προς την κατεύθυνση της επιχειρηματικότητας με νέους τρόπους, νέες μεθόδους και start-ups. Πέρασε η εποχή των προγραμμάτων και των επιδοτήσεων. Απαιτείται να δούμε τον πρωτογενή τομέα από την πλευρά της αγροτικής επιχειρηματικότητας».

Ο κόσμος που θέλει να μπει στο χώρο της παραγωγής ενδιαφέρεται να μάθει τι είναι αυτό που μπορεί να καλλιεργήσει και να του αποδώσει εισόδημα. «Τα αρωματικά φυτά» απαντά αμέσως.
«Ο τύπος, όμως, δεν παίζει το ρόλο που θα έπρεπε σε θέματα ανάλογης ενημέρωσης. Δηλαδή, διαβάζοντας κι ακούγοντας δημιουργείται η πεποίθηση ότι καλλιεργώντας αρωματικά θα βγάλει κάποιος λεφτά. Δεν είναι όμως έτσι. Απαιτείται βοήθεια και καθοδήγηση από ειδικούς προκειμένου να μπορέσει να τα πουλήσει».
Για την κυρία Ζερβάκη «η καλλιέργεια είναι το εύκολο κομμάτι. Αν θες να εξάγεις, πρέπει να έχεις μια ιδέα πώς να το κάνεις. Η εξαγωγή και η πώληση δεν έρχονται από μόνες τους. Προσπαθώ πάντα στα σεμινάρια να περνώ την αντίληψη ότι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι.»

Στο mentoring σεμινάριο που πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Μαρτίου στην Αθήνα και το Σάββατο 13 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, fooditerraneanproject.com, δίνεται έμφαση στον στρατηγικό σχεδιασμό αγροδιατροφικής επιχείρησης με εξαγωγικό προσανατολισμό, στη διάγνωση της εξαγωγικής ικανότητας και στο marketing της εξαγωγής.
Σεμινάρια διοργανώνονται διαρκώς από πολλούς φορείς. Ναι, δεν είναι όλα δωρεάν. Ωστόσο το διαδίκτυο παρέχει όλη την κατάλληλη πληροφόρηση και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παρακολουθήσετε κάποιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'