Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χωρίς γλουτένη: σολομός απαιτήσεων

της Αλίκης Καλλιάνου Συνταγέςσολομός, χωρίς γλουτένη, ψαροφαγία, ψαρο-χορτοφαγία

Είκοσι λεπτά αρκούν για να γευτείτε ένα πιάτο αξιώσεων, ιδεώδες για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και όσους μένουν πιστοί στις αρχές της Ψαρο-χορτοφαγίας (Pescetarians). Πρόκειται για το είδος της χορτοφαγίας που ως βασική ιδέα έχει την αποχή από κάθε είδος κρέατος, εκτός των ψαριών. Συνήθως αποτελεί μεταβατικό στάδιο πριν την πλήρως χορτοφαγική διατροφή, αναγκαίο για όσους την κάνουν για λόγους υγείας.

Photo: beautyfash.com
Photo: beautyfash.com

Ένα πιάτο εύκολο στην παρασκευή του, με αντίθεση χρωμάτων και γεύσεων, προσεκτικά συνδυασμένων, που σίγουρα θα συγκινήσει κάθε ουρανίσκο.

Σολομός με γλάσο από μπαλσάμικο και σταφίδες

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 150γρ. σταφίδες
  • 60ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις σταφίδες με νερό που ίσα-ίσα τις καλύπτει και τις βράζουμε για λίγο μέχρι να φουσκώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα blender να λιώσουν πλήρως. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπαλσάμικο. Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τον σολομό, τον οποίο αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το μισό μίγμα μπαλσάμικου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στη συνέχεια αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνουμε το πολύ για 5 λεπτά. 
Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'