Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Με σύνθημα: Καίμε ό,τι τρώμε

του Τάκη Καραγιάννη Grape Street, Λονδίνο, Steam

Η Grape Street δεν είναι μεγαλύτερη από 100 μέτρα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα στενό στο Covent Garden του Λονδίνου. Στο νούμερο 5-7 της οδού εγκαινιάζεται το πρώτο εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία στο οποίο δεν παίρνεις θερμίδες. Για την ακρίβεια παίρνεις αλλά τις καις εκείνη την στιγμή. Το Steam ανοίγει τις πόρτες του την σήμερα και θα έχει τέσσερα 90λεπτα "προγράμματα".
Δύο για το μεσημεριανό γεύμα (12:00 και 12:30) και δύο για το δείπνο (18:30 και 19:00).
Τι το διαφορετικό όμως έχει το εστιατόριο και τι είναι το κάθε πρόγραμμα;

Το μοσχαράκι με τις φύτρες του μενού. Photo: londontown.com
Το μοσχαράκι με τις φύτρες του μενού. Photo: londontown.com

Η ιδέα ανήκει σε γερμανική εταιρεία οικιακών συσκευών, η οποία φιλοδοξεί με το πρώτο εστιατόριο "μηδενικών θερμίδων" να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο διατροφής των Άγγλων και να διώξει τις ενοχές που υπάρχουν μετά από ένα γεμάτο γεύμα. Χτένια, μπρουσκέτες με τσορίθο και σος από αγγούρι και τζίντζερ, φιλέτο μοσχάρι με φασολάκια, αυγά ορτυκιών με μανιτάρια και φοντύ πράσου και γαρίδες γεμιστές με λεμόνι και βότανα είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα του μενού.
Η λεπτομέρεια στο κόνσεπτ είναι πως όλα θα είναι μαγειρεμένα στον ατμό, με τον σεφ Φρέντερικ Φόστερ (καλύτερος για το 2011 σε όλο το Νησί) να δεσμεύεται πως «τίποτα δεν θα θα είναι νερόβραστο».

Στο μενού υπάρχει και επιδόρπιο: κέικ μπανάνας με κονφί ανανά. Καμία τύψη, ό,τι φαγωθεί θα καεί. Άμεσα. Βλέπετε, αφού περάσει λίγη ώρα, οι πελάτες οδηγούνται σε χώρο εντός του εστιατορίου, ειδικά διαμορφωμένο για γυμναστική, ώστε να καούν θερμίδες πριν αποχωρήσουν για το σπίτι και χωθούν κάτω από τα σκεπάσματα. Προτού αρχίσουν οι ασκήσεις, υπάρχουν ειδικές καρέκλες με δόνηση και μασάζ ώστε να κυκλοφορήσει καλύτερα το αίμα στις μυϊκές ομάδες.

Η μαγειρική στον ατμό είναι μια πανάρχαια μέθοδος, αφού οι άνθρωποι ακόμη, πριν ακόμη ανακαλύψουν τη φωτιά ζέσταιναν την τροφή πάνω από θερμές πηγές, στους υδρατμούς. Διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά, χωρίς να χάνεται το παραμικρό, σε αντίθεση με το τηγάνι. Περισσότερα για τα πλεονεκτήματα του μαγειρέματος στον ατμό μπορείτε να δείτε σε έκθεση του Harvard.

Υ.Γ.: Εάν μένετε στο Λονδίνο ή εάν το επισκεφτείτε και ανησυχείτε για τις θερμίδες του φαγητού σας, μπορείτε να στείλετε εδώ e-mail για να κλείσετε θέσεις. Είναι περιορισμένες.

Δείτε το προφίλ του Τάκη Καραγιάννη στο protagon.gr

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'