Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τσικνοπέμπτη στου Τάκη, στην Καλλιδρομίου

της Λίνας Παπαδάκη κρεοπωλείο, Τάκης Μέλλος, Καλλιδρομίου, Τσικνοπέμπτη

Κατεβαίνεις την Καλλιδρομίου και πέφτεις πάνω του. Στο αριστερό σου χέρι, μετά το Παρασκήνιο, στην κατηφόρα. Το μίνιμαλ χασάπικο του Τάκη με τις θεατράλε πολύχρωμες λεπτομέρειες. Ούτε αίματα, ούτε μυρωδιές. Την πρώτη φορά που μπήκα ήταν με τον Σκαρμούτσο, ήθελε να μάθει πώς φτιάχνει τα χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι.

Ο Τάκης Μέλλος είναι απ' τα μέρη μου. Παρότι Αρκάς άνοιξε το 2002 το πρώτο του κρεοπωλείο στην Κοιλάδα Αργολίδας. Τέσσερα χρόνια μετά, ήρθε στην πρωτεύουσα και αφού περιπλανήθηκε για να μάθει την αγορά έφτιαξε το δικό του. Στο νούμερο 91 του ωραιότερου δρόμου των Εξαρχείων.
«Στις 21 Νοέμβρη του 2007 ξεκινήσαμε το μαγαζί. Δεδομένου ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν κι άλλα κρεοπωλεία, ήξερα πως πρέπει να προσφέρω κάτι διαφορετικό. Κινήθηκα, από την αρχή και χωρίς διαφήμιση, σε τρεις άξονες: ειλικρίνεια απέναντι στον πελάτη (δεν βαφτίζουμε π.χ. ελληνικά τα γαλλικά μοσχαράκια) καθαριότητα, αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες».

Η γκάμα του μεγάλη, πέραν των γνωστών: Κορώνες αρνίσιες αλλά και γίδα. Όσο μπούκο αλλά και γαρδουμπάκια. Κοκκόρια και καπόνια. Μπιφτέκια (μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα), σουβλάκια, πανέ, λουκάνικα, κρέατα μαριναρισμένα ή καρυκευμένα, ρολά. Όλα φρέσκα, από τα χέρια του. Τα κρέατά του τα παίρνει από μικροπαραγωγούς αλλά κι απ' τον πατέρα του που 'χει κοπάδια ελεύθερα στην Ερμιόνη.

Το τελευταίο του πείραμα είναι για όσους δεν ονειρεύονται να γίνουν μάστερ σεφ! Παρασκευασμένα από τον ίδιον προϊόντα έτοιμα για ψήσιμο ή μαγείρεμα (θέλει να προσφέρει 20 περίπου διαφορετικά φαγητά που ψήνονται σε 20-30' το πολύ, δοκίμασα το γλυκόξινο κοτόπουλο, ήταν μούρλια).
«Η έμπνευσή μου ήταν οι γείτονές μου, φοιτητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, δικηγόροι που δεν έχουν ούτε χρόνο αλλά ούτε και ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής και θέλουν μόνο να 'χουν καλό φαγητό στο τραπέζι τους».

Photo: tailgategrilling.com
Photo: tailgategrilling.com

Ο γοητευτικός χασάπης με την λευκή ποδιά και τα κατάλευκα δόντια κάθε Τσικνοπέμπτη ανάβει στο δρόμο ψησταριά και κερνάει τσίπουρα και μεζέδες. Από το πρωί μέχρι όσο πάει. Αν περάσετε από κει, πείτε του τον κωδικό (bostanistas) και κάτι θα κερδίσετε.

Γεμάτο βράδυ να 'χετε απόψε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'