Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ασί παρμαντιέ, η γαλλική πατατόπιτα

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Λήξη του χειμώνα: τι συμβαίνει στο μποστάνι;

του Άντυ Παξινού Wikiμποστάνι, αστική κηπουρική

Τι συμβαίνει στο μποστάνι μας τώρα, στη λήξη του χειμώνα; Ας ρίξουμε μια ματιά στα λαχανικά, ποια από αυτά μεγαλώνουν, σε ποια θέση, πώς αναπτύσσονται. Θα τα παρατηρήσουμε ένα-ένα ενώ σας ξεναγώ στο δικό μου μποστάνι.

Φακές σπαρμένες από τον Δεκέμβριο σε χώμα απεριποίητο, που δεν συγκρατεί νερό- ιδανικό για την καλλιέργεια οσπρίων.

Μπρόκολο ποικιλίας Μαραθώνα, σπαρμένο από τον Νοέμβριο και πλέον έτοιμο για κατανάλωση.

Κουνουπίδι όψιμο, σπαρμένο από τον Δεκέμβριο.

Χιχόριο Ραντίτσιο (Cichorium intybus), σπαρμένα από τον Νοέμβριο.

Μαρούλι ποικιλίας βατοπεδίου, δωρεά από τον Πελίτι.

Σπανάκι Virofly, σπαρμένο από τον Δεκέμβριο.

Σέσκουλο Voulgaris, σπαρμένο από τον Ιανουάριο.

Η σοδειά! Αριστερά κουνουπίδι όψιμης ποικιλίας και δεξιά ποικιλίας Μαραθώνα. Στο κέντρο μπρόκολο κόκκινο και κλασικό πράσινης ποικιλίας. Μια πιπεριά κόκκινη, ανυπόμονη, γλυκιάς ποικιλίας καμπάνα, μεγάλη!

Ιβίσκος (Hibiscus Schizopetalus), εκτός από πανέμορφος είναι και θεραπευτικός. Τα λουλούδια του ιβίσκου τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή μπορούν και να χρησιμοποιηθούν στην ζαχαροπλαστική, για τις αρωματικές και χρωματικές του ουσίες. Ακόμα και αποξηραμένος, πίνεται ως αφέψημα για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες.

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'