Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το πάρτυ αρχίζει!

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμανιτάρια, λουκάνικα

Το ένα το μεγάλο πάρτυ λένε ότι τέλειωσε αλλά τα μικρά τα κανονικά, τα αληθινά τα ψυχωφελή και όχι ευρωφελή, ας αρχίσουν επιτέλους! Κι επειδή η εποχή των κέιτερινγκ σβήνει και χλωμαίνει, ένα χεράκι από όλους είναι πολύτιμο καθότι δεν θέλουμε οικοδεσπότες ημιλιγόθυμους από τις προετοιμασίες κι από την άλλη, νηστικό αρκούδι με τίποτε δεν χορεύει.
Ιδού λοιπόν η συμβολή μου για το πρώτο ξεφάντωμα στο οποίο θα σπεύσω:

photo: sweetsugarbean.com
photo: sweetsugarbean.com

Μυρωδάτα μανιτάρια γεμιστά με χωριάτικο λουκάνικο

  • 20 λευκά μανιτάρια, μεγαλούτσικα
  • 2-3 χωριάτικα φρέσκα λουκάνικα
  • 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μάραθο
  • 120 γρ. λευκό μαλακό φρέσκο τυρί (π.χ κατίκι)
  • 90 γρ. γραβιέρα περασμένη από τον χοντρό τρίφτη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
  • αλάτι και πιπέρι
photo: sweetsugarbean.com
photo: sweetsugarbean.com

Βγάζω τα ποδαράκια από τα μανιτάρια (τα φυλάω για άλλη χρήση) και ξεσκονίζω τα καπελάκια.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύω τα καπελομανιτάρια με το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Καίω καλά τον φούρνο (πάνω-κάτω): απλώνω στη σχάρα ή μέσα σε ένα ρηχό ταψί χαρτί φούρνου κι εκεί ξαπλώνω τα μανιτάρια. Τα ψήνω για μισή ώρα (μια-δυο φορές τα αναποδογυρίζω κατά τη διάρκεια του ψησίματος). Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω για λίγο στην άκρη.

photo: sweetsugarbean.com
photo: sweetsugarbean.com

Γδύνω τα λουκάνικα από το εξωτερικό περίβλημά τους. με ένα ξύλινο κουτάλι σπάω το εσωτερικό τους, ώστε να μην είναι μεγάλα κομμάτια αλλά σαν χοντροί κόκκοι. Στο βαρύ μου ευρύχωρο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρω το λουκάνικο στην αρχή για λίγο μόνο του κι έπειτα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά (μάραθο και δεντρολίβανο). Όταν το κρεμμύδι θα 'ναι πια μαραμένο και θα αρχίσει να ξανθίζει, αποσύρω το μίγμα από τη φωτιά.

photo: sweetsugarbean.com
photo: sweetsugarbean.com

Αν δω το μίγμα με παραπάνω λιπάκι από το επιθυμητό, το στραγγίζω ακουμπώντας το σε χαρτί κουζίνας. Αμέσως μετά το αναμειγνύω καλά με το φρέσκο μαλακό τυρί και με την γραβιέρα, κρατώντας όμως μια-δυο κουταλιές γραβιέρας για το τελικό πασπάλισμα.

Γεμίζω λοιπόν με τη βοήθεια ενός κουταλιού ένα-ένα τα μανιτάρια. Πασπαλίζω με τη γραβιέρα.
Σε καυτό φούρνο ψήνω για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Κι αν τα είκοσι δεν θα σας αρκέσουν για το ξεφάντωμά σας, διπλασιάστε ή πολλαπλασιάστε κατά το δοκούν τις αναλογίες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'