Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ασί παρμαντιέ, η γαλλική πατατόπιτα

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

«Το 'κανες λουκούμι!»

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςχοιρινό, γλυκόξινο

«Το κανες λουκούμι!». Θυμάστε την έκφραση; Σκέφτομαι πως την έχουμε πια αφήσει στην άκρη. Κι όμως την ξανάζησα με αυτό το εύκολο, θερμαντικό, όχι ακριβό, μοσχομυριστό, γλυκόξινο ψητουδάκι. Λουκούμι κι οι πατάτες, λουκούμι και το κρέας.

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
  • 3 φλυτζάνια πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1.200 γραμμ. χοιρινό (από λαιμό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες και κομμένες φετάκια)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 3 κουταλιές σ. ξύδι από κρασί
  • 2 κουταλιές σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σ. σόγια
  • 1 κουταλιά σ. μουστάρδα (καυτερή και αρωματική)
  • 1-2 φλιτζ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Σε μια απλωτή γάστρα φτιάχνω ένα στρώμα από πατάτες και κρεμμύδια. Από πάνω τους θα ξαπλώσει το χοιρινό κομμένο κομμάτια. Το αρωματίζω με τα κομμένα σκορδάκια, να πάνε παντού στο κρέας.

Διαλύω τον πελτέ στο νερό, προσθέτω το ξύδι, τη σόγια, τη ζάχαρη, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Περιλούζω με τη σάλτσα το κρέας.

Ο φούρνος να καίει καλά και φουρνίζω με σκεπασμένη τη γάστρα το φαγητό στους 200 °C.

Πάνω στις δύο ώρες ελέγχω μήπως χρειάζεται ακόμη λίγο νερό. Στις 2½ με 3 ώρες πρέπει να 'χει γίνει λουκούμι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'