Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Όλα τα φυτά στην πίστα

της Αναστασίας Λαμπρία Κάντο μόνος σουφυτά εσωτερικού χώρου

Όπου πίστα είναι το εσωτερικό του σπιτικού μας. Δεν έχουμε όλοι ούτε κήπους ούτε βεραντάρες ούτε αυλές. Πρέπει να στερηθούμε τα φυτά; Όχι βέβαια. Τα φέρνουμε μέσα στο σπίτι.

Αυτό το φυλλόδεντρο δεν θέλει ούτε πολύ φως ούτε πολύ νερό. Κάνει παρέα με τους κάκτους και αλλάζει όλο το κλίμα του χώρου.

Ο τριανταφυλλένιος τοίχος παύει να 'ναι άψυχος, σκηνογραφικός. Ράφια γεμάτα γλαστρόνια, νότα περιπετειώδης χωρίς πολλά-πολλά.

Εντάξει, αυτός ίσως είναι λόγος χωρισμού από το έτερον ήμισύ σας, καθότι δεν γνωρίζω πολλούς που αρέσκονται στις ιπτάμενες γλάστρες. Δεν είναι όμως το τέλειο καταφύγιο;

Οι συλλογές ταιριάζουν ταμάμ με τα φυτά. Χωρίστε το παράθυρο στα δύο. Στο πάνω μέρος βάλτες τακτικά τη συλλογή σας από αεροπλανάκια π.χ.παλιά κουρδιστά παιχνίδια, αφρικάνικα τοτέμ, ό,τι μαζεύετε. Και κάτω τα φυτά. Αρμονικότατη συμβίωση.

Και ποιος δεν έχει ένα τέτοιο έπιπλο, παλιό ή καινούργιο, ταλαιπωρημένο ή λουσάτο; Και ποιος θ’ αρνηθεί ότι τέτοια ομορφιά και χάρη, δροσιά και αίσθημα όασης μόνο τα πράσινα χλοερά ζωντανά φυτά θα του δώσουν;

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'