Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό ψωμί με κουρκουμά, δενδρολίβανο και καρύδια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σπέρνω σινάπι

του Άντυ Παξινού Wikiσινάπι

Σινάπι (Sinapis)

Photo: Dingilingi/Flickr
Photo: Dingilingi/Flickr

Οικογένεια: Σταυρανθή / Κραμβοειδή (Cruciferae/Brassicaceae)

Γένος: Σινάπι (Sinapis)

Εποχή σποράς: Ιανουάριος και Σεπτέμβριος σε ηλιόλουστα σημεία

Αποστάσεις σποράς: 15-30 εκ. ανάλογα με το είδος

Είδος χώματος: γόνιμο σε άζωτο με καλό αερισμό

Ωρίμανση: 120-180 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία

Πότισμα: μέτριο, όποτε δηλαδή στεγνώνουν τα πρώτα 3εκ. του χώματος. Αποφεύγουμε να ποτίζουμε τις κεφαλές (όταν ωριμάσουν) από πάνω, προτιμότερο είναι στο κάτω μέρος ή γύρω από το φυτό.

Ασθένειες και εχθροί: δεν έχει ιδιαίτερους εχθρούς ή ευαισθησίες ενώ παλιότερα χρησιμοποιούνταν και ως ζιζανιοαπωθητικό. Μόνος κίνδυνος είναι η σήψη της ρίζας του από το υπερβολικό πότισμα ή την υγρασία.

Γνωστές ποικιλίες: Το λευκό σινάπι (Sinapis alba), το Sinapis arvensis που στην Ελλάδα είναι αυτοφυές γνωστό με τα ονόματα βρούβα, λαψάνα ή αγριοσινάπι, το Sinapis nigra ή μαύρη μουστάρδα και το Brassica juncea ή καφέ μουστάρδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'