Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ραπανάκια για την όρεξη

του Άντυ Παξινού Wikiραπάνι, ρεπάνι

Ραπάνι (Raphanus sativus)

Photo: vanhage.co.uk
Photo: vanhage.co.uk

Οικογένεια: Κραμβοειδή (Brassicaceae)

Γένος: Ράφανος (Raphanus)

Εποχή σποράς: από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο σε ηλιόλουστα σημεία και από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο σε περιοχές με περιορισμένο φωτισμό

Αποστάσεις σποράς: 10-15 εκ. ανάλογα με το είδος

Είδος χώματος: Δεν απαιτεί ιδιαίτερη γονιμότητα, αλλά θέλει αρκετή υγρασία.

Ωρίμανση: 30-60 ημέρες, ανάλογα με την ποικιλία και την εποχή καλλιέργειας

Πότισμα: αρκετό καθώς το χώμα πρέπει να είναι συνέχεια υγρό

Ασθένειες και εχθροί: οι κυριότεροι εχθροί είναι τα σαλιγκάρια, οι γυμνοσάλιαγκες και ο άλτης του λάχανου. Κοινή ασθένεια είναι οι σκωριάσεις.

Γνωστές ποικιλίες: το κλασικό ραπανάκι Cherry Belle, το French Breakfast μια ποικιλία κόκκινη με άσπρη μύτη, το Daikon ένα λευκό Ιαπωνικό ραπανάκι, Black Spanish ένα μαύρο ραπάνι και το Watermelon Radish ένα πραγματικά εντυπωσιακό ραπανάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'