Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα αγαπημένα μου πιάτα στην πόλη

της Λίνας Παπαδάκη εστιατόρια, προτάσεις

Οι εργένηδες που δουλεύουμε και κάνουμε οικονομία για να τρώμε τα βράδια έξω, θα με καταλάβετε. Η τσάρκα στην πόλη μετά την δουλειά επιβάλλει το καλύτερο ρεπεράζ. Πιάτα για όλους:
«εθνικούς», ελληνικούς, παραδοσιακούς, τρέντι, με μουσικές, με κοκτέιλ, με ρετσίνα βαρελίσια, με τσίκνα ή εξαερισμό, με γκαρνταρόμπα ή σκαμπό.

Photo: style-insideout.blogspot.gr
Photo: style-insideout.blogspot.gr

Το τραπέζι - η εστία - γύρω απ' το οποίο όλα τα γήινα συμβαίνουν, κλάματα έρωτα, χαμόγελα φίλων, απογοητεύσεις επαγγελματικές, ντιλ συμφέροντα, οικογενειακές ευχές και σπουδαίες σιωπές είναι το αξεπέραστο σκηνικό για την απόλαυση. Κι όταν πεινάς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη!
Στο κινητό μου περασμένα έχω κάποια τηλέφωνα γρήγορης ανάγκης για τροφή συντροφική, σύμφωνη κάθε φορά με την παρέα.
Σημειώστε μήπως και σας χρειαστεί:

China's food & fantasy - σούσι μάκι
Η καλύτερη δικαιολογία της αμαρτίας! Ποια δίαιτα - υγιεινή διατροφή τα βάζει με το ψάρι και το ρύζι στον ατμό; Εγώ το παίρνω με καβούρι και σολομό. Η γαρίδα πάντα μου κάνει άνοστη. Το καλύτερο μέρος για χαλάρωση. Παράδρομος Συγγρού, πάρκιν άνετο, λίγος κόσμος Δευτερότριτα, ούτε δράκοι, ούτε πολύ κόκκινο. Φλερτ σχιστομάτηδων στην κουζίνα, Κίνα – Ιαπωνία σημειώσατε Χ.
Λεωφ. Συγγρού 207, Νέα Σμύρνη – 215 2152453

Duende - σολομός ψητός
Η ατμόσφαιρα κάνει το πιάτο καλύτερο. Δεν είναι ότι δεν έχω φάει αλλού καλύτερα, είναι που εκεί με την μουσική, τους καθρέφτες και τα κεριά νομίζεις ότι κάπου αλλού είσαι. Σαν να πέταξες στα γρήγορα κάπου κεντροευρωπαϊκά. Ένα ταξίδι- αλερετούρ- σε δίωρο.
Τζιραίων 2, Διονυσίου Αρεοπαγίτου – 210 9247069

Κohenoor - κοτόπουλο τίκα καράχι
Το χρώμα της υποψίας. Κάτω απ' την πλατεία Γκαζιού με την βαβούρα, τα πολλά τραπέζια και τα αυτοκίνητα, περνάς και το βλέπεις με χαμηλό φωτισμό, ξεκούραστο, ό,τι πρέπει για μετά τις 10.
Τότε που το στομάχι το μόνο που αντέχει είναι καρυκεύματα και ταμπάσκο. Το κοτοπουλάκι όμως που πάει με όλα κι εκεί κάνει την διαφορά.
Τριπτολέμου 41 - 210 3455762

Αλάτσι - κοτόπουλο με λαχανικά
Το πιο ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο, ψημένο σε λαδόκολλα μαζί με μυρωδικά πολλά και περισσότερα λαχανικά. Ούτε βαρύ, ούτε γκουρμέ. Μαμάς με γιαγιάς συνταγή μαζί. Συνοδεύεται ή προηγούνται - για να μαι ακριβής - 2,3 παγωμένα σφηνάκια ρακή. Κι επειδή είναι καλή θα φάτε και θα πιείτε πολύ εκείνο το βράδυ. Αλλά αφήστε το αυτοκίνητο γύρω απ' το παρκάκι. Έχει θυμώσει το αλκοτέστ!
Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον - 210 7210501

Άργουρα - καρπάτσιο λαυράκι
Δεν το βάζει το μυαλό σας πόσο ταιριαστό είναι όταν έρχεται πρώτο με δυο γουλιές χύμα λευκό κρασί. Ανοίγει την όρεξη κι όταν γουργουρίζει η κοιλιά την ξεγελάει και την προετοιμάζει γι' αυτό που θα ακολουθήσει: μίξη εσπεριδοειδούς κι αλμύρας.
Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές - 217 7173200

Βοημία – μανιτάρια
Δυο πιάτα για όσους τ' αγαπούν. Το καλύτερο ψήσιμο στα πλευρώτους και τα πιο τραγανά πανέ, παρέα με μπίλιες από μπρόκολα. Είναι χορταστικές μερίδες που για πρώτο καλύπτουν μεγαλοπρεπώς την συνήθεια της πράσινης σαλάτας. Έτσι γι' αλλαγή κι επειδή πάει με το αρωματικό κόκκινο χύμα κρασί.
Δήμου Τσέλιου 5, Αμπελόκηποι – 210 6426341

Υ.Γ.1: Δεν είμαι γευσιγνώστης, δεν ξέρω (καλά) να μαγειρεύω, για ένα όμως με παραδέχονται οι φίλοι μου: ξέρω να παραγγέλνω, καλά και οικονομικά. Όλα τα παραπάνω πιάτα τρώγονται με περίπου 10 ευρώ.
Υ.Γ.2: Αν  συναντηθούμε, κάντε ότι δεν με είδατε.

Δείτε το προφίλ της Λίνας Παπαδάκη στο protagon.gr

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'