Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το δικό μου εργαστήριο αρωματοθεραπείας

της Κατερίνας Γκίκα Κάντο μόνος σουαρωματοθεραπεία

Είναι μέσα Γενάρη κι εγώ σκέφτομαι ήδη την άνοιξη...
Να ανοίγω τα παράθυρα και να μπαίνουν μέσα όλα τα αρώματα της φύσης.
Για να ξορκίσω μέχρι τότε τα συμπτώματα της κατάθλιψης, ξεκίνησα αρωματοθεραπεία με θαυματουργή λεβάντα, άγρια μέντα και αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

Όσοι έχετε την δυνατότητα να τα μαζέψετε στους αγρούς και να τα αποξηράνετε είστε τυχεροί, αλλιώς μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά της Ευριπίδου, μυρωδάτα και σε πολύ καλές τιμές.
(Με 12 ευρώ πήρα 1 κιλό λεβάντα, δυο μπουκέτα άγρια μέντα, δυο σακουλάκια με τριαντάφυλλα και ένα δεματάκι με  μεγάλες κανέλες.)

Το μυστικό βρίσκεται όμως στο σαπούνι, το οποίο το τρίβετε με έναν χοντρό τρίφτη από την πλατιά πλευρά του, ώστε να βγάζει μεγάλες σγουρές φλούδες.

Διαλέξτε ένα σαπούνι, που να μοσχομυρίζει- αν είναι χειροποίητο ακόμα καλύτερα.
Εγώ επέλεξα το Body serries της Amway, που έχει μοναδικό άρωμα.

Γεμίστε πουγκάκια από μπομπονιέρες με λεβάντα, λίγα τρίμματα σαπουνιού και άγρια τριαντάφυλλα. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μέντα ή μόνο σαπούνι και τριαντάφυλλα σε λευκά τούλινα πουγκιά που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη δώρων και κρεμάστε τα στις ντουλάπες ή τοποθετήστε τα στα συρτάρια.

Αν θέλετε όμως να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι, βάλτε τα αρωματικά φυτά με το σαπούνι σε ένα χάρτινο κουτί (εγώ χρησιμοποίησα ένα άδειο κουτί από αρωματικά φύλλα για τα συρτάρια) και τοποθετείστε το πάνω σε ένα καλοριφέρ. Αν το ανάψετε κιόλας, ακόμα καλύτερα...

Τα πρώτα αρωματικά τα έφτιαξα στις αρχές Σεπτέμβρη και εξακολουθούν να μυρίζουν όπως την πρώτη μέρα. Έφτιαξα και για τις φίλες μου. Απ' ό,τι είδα το εκτίμησαν πολύ - στην αγορά πωλούνται πανάκριβα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κατερίνας Γκίκα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'