Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το amazon του κρασιού

της Χριστίνας Ταχιάου κρασί, ηλεκτρονική κάβα

Σημειώστε: www.houseofwine.gr, ηλεκτρονική κάβα και όχι μόνο. Μάλλον είναι πιο σωστό να λέγεται “ηλεκτρονικός σύμβουλος κρασιών”. Δίνει ιδέες, προωθεί τους Έλληνες παραγωγούς, προβάλλει βίντεο, οργανώνει εκδηλώσεις, συμβουλεύει, στέλνει δώρα, δέχεται παραγγελίες.

Photo: theworldofdeej.com
Photo: theworldofdeej.com

Πίσω από την πολύ καλή αυτή ιδέα κρύβεται μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, που διαθέτει αποθήκη 20.000 φιαλών αλλά, κυρίως, γνώση του κρασιού και διαρκή αναζήτηση.
«Στόχος μας είναι να φέρουμε το εμφιαλωμένο κρασί κοντά στον Έλληνα» λέει η Αλίκη Δάναλη, σύμβουλος επικοινωνίας του House of Wine.
«Γι αυτό διοργανώνουμε εκδηλώσεις, δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να δοκιμάσει το κρασί, να το γνωρίσει. Συνεργαζόμαστε με όλους σχεδόν τους Έλληνες παραγωγούς και ιδίως με “μπουτίκ οινοποιεία”. Έχουμε πρόγραμμα “Δίπλα στην τέχνη” και μέσα από χορηγίες προβάλλουμε την ελληνική παραγωγή».

Η επιχείρηση "άνοιξε" διαδικτυακά το 2009 κι ανέβηκε πολύ γρήγορα, παρά το ότι οι ηλεκτρονικές αγορές δεν είναι, ακόμη, στην καθημερινότητά μας.
«Δεν είμαστε ένα απρόσωπο site. Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να μας τηλεφωνήσει, να τον συμβουλέψουμε για οτιδήποτε επιθυμεί, να έρθει στο Χαλάνδρι να μας γνωρίσει, να έχει ανθρώπινη επικοινωνία μαζί μας».
Στο site παρέχεται κάθε είδους πληροφόρηση ενώ κάθε Πέμπτη βγαίνουν προσφορές σε κρασιά που κάνουν θραύση. Τα είδη μπορούν να σταλούν σε οποιοδήποτε μέρος πηγαίνει courier, όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο- γιατί όχι; Ο πελάτης επιλέγει το κόστος αποστολής ουσιαστικά, καθώς αυτό είναι ανάλογο με το χρόνο παραλαβής και το ποσό της παραγγελίας. Μπορεί να είναι και δωρεάν!

Παρότι διανύουμε περίοδο κρίσης «το House of Wine βρίσκεται σε εντυπωσικά ανοδική πορεία πωλήσεων» λέει η κυρία Δανάλη.
«Ο Έλληνας έχει μαζευτεί στο σπίτι του, διασκεδάζει εκεί με παρέες και καταναλώνει πολύ περισσότερο κρασί στο σπίτι του. Ενδιαφέρεται, πλέον, για το ποιοτικό κρασί, όχι απαραίτητα για το φτηνό. Όχι μόνο η Αθήνα, όλη η Ελλάδα ενδιαφέρεται για το κρασί».

Το House of Wine προσπαθεί να συντηρήσει τον "μύθο" που συνοδεύει το κρασί. «Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι με ανθρώπους που το γνωρίζουν και το αγαπάνε. Να το κριτικάρεις, να είσαι με ειδήμονες... Ο σύμβουλος οίνου της εταιρείας μας, Γρηγόρης Μιχαήλος, είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τη μύηση σε αυτό στις εκδηλώσεις μας».

Μια πρώτη μύηση μπορείτε να πάρετε στο site, να διαβάσετε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, να βρείτε ιδέες, να γραφτείτε στο newsletter κι αύριο μεθαύριο ίσως κι εσείς ζητήσετε να σας έρθει το κρασί πακέτο όπου το θέλετε.

www.houseofwine.gr
Ιθώμης 26, Χαλάνδρι, τηλ. 801-111-WINE (9463), 210-6773315

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'