Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Επιτέλους θα μάθω για τα χόρτα

της Αναστασίας Λαμπρία WikiMilos, χόρτα

Δεν μας έμαθε μόνο πώς είναι τα πιο φρέσκα από τα φρέσκα ψαρικά, και δη στο κέντρο της πόλης, ο Milos. Από την πρώτη μέρα που πρωτάνοιξε (στην Αθήνα, το 2003 ) πρώτος εισήγαγε, ξαφνιάζοντάς μας, το άγνωστο μέχρι τότε τουλάχιστον στους μη Κρητικούς, σταμναγκάθι. Η έκπληξη ήταν μεγάλη και από ό,τι φαίνεται λίαν δυνατή και αποτελεσματική: το εν λόγω χορταρικό επεβλήθη, καλλιεργείται πια συστηματικά και μέχρι και τυποποιημένο, έτοιμο για κατανάλωση το βρίσκεις πια στα σούπερ μάρκετ.

Άρα δικαιούται απολύτως να ομιλεί. Και όχι μόνο αυτό. Πάει και παραπέρα: αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο ο Milos μας καλεί όλους σε ολοήμερα αφιερώματα στα είδη των άγριων χορταρικών της ελληνικής γης: "Από τη φύση στο πιάτο μας". 
Μαζί με τον σεφ Περικλή Κοσκινά θα βρίσκεται ο "Ραδίκι" (τουτέστιν ο τροφοσυλλέκτης Σωτήρης Λυμπερόπουλος) που θα μας μάθουν: πώς να διαλέγουμε και να συλλέγουμε ραδίκια, αφαλαρίδες και πικαλήθρες, πώς να συντηρούμε τα αγκιναράκια, ποια εποχή μαζεύουμε τους ζοχούς και επιπλέον με ποιους τρόπους μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα δώρα της γης.
Το διήμερο αφιέρωμα (13.00μ.μ.-16.30μ.μ. και 20.00 μ.μ.-23.00μ.μ.) είναι ανοικτό προς όλους.

[Estiatorio Milos Athens:  Βας. Σοφίας 46,  Αθήνα 106 75
Τηλ.: 210 7244400, E-mail: athens@estiatoriomilos.com, www.milos.ca]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'