Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Grape Travel: Τα Αφρώδη της Ιταλίας

Grapemag WikiGrape Travel, Grape magazine, Αφρώδη κρασιά της Ιταλίας, Αστι, Φράντσιακορτα

Το εντυπωσιακό κελάρι του οινοποιείου Bosca στη ζώνη του Αστι (bosca.it)
Το εντυπωσιακό κελάρι του οινοποιείου Bosca στη ζώνη του Αστι (bosca.it)

Τι πιο ευχάριστο και αναζωογονητικό από μια βουτιά σε… ιταλικές φυσαλίδες! Ποιος σας είπε ότι μόνο οι Γάλλοι ξέρουν το μυστικό; Το Grape σάς ταξιδεύει στη γειτονική μας Ιταλία και σας παρουσιάζει μερικά από τα πλέον αγαπημένα κρασιά του κόσμου. Από το Asti και τους αμπελώνες του, που ανήκουν στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, στην περίφημη Franciacorta –γνωστή και ως ιταλική σαμπάνια–, στο μοδάτο Prosecco και στα κοκτέιλ που το έκαναν διάσημο παγκοσμίως.

Μοscato d’Asti

Το Moscato d’Asti είναι το γνωστό γλυκό, ημιαφρώδες κρασί που φτιάχνεται στην ομώνυμη ζώνη, στο Πιεμόντε της Ιταλίας. Με διαμετρικά αντίθετη εμπορικά κατεύθυνση από τα εκλεκτά Barolo και Barbaresco, τα κρασιά του Αστι διακρίνονται για ένα πράγμα: την ευκολία με την οποία καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο. Δεν απαιτείται βαθιά οινική γνώση, οι φυσαλίδες και η φυσική γλυκύτητα του Μοσχάτου αρκούν για να σου δώσουν την απόλαυση που ψάχνεις σε ένα ποτήρι κρασί.

Στην Ελλάδα μάλιστα καταναλώνουμε τόσο πολύ, που έχουμε φτάσει να είμαστε ο τρίτος σημαντικότερος πελάτης στον κόσμο για τους ιταλούς παραγωγούς του Moscato d’Asti. Ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 3 εκατ. φιάλες έφτασαν στη χώρα μας την περασμένη χρονιά! Αναζητώντας την πηγή αυτής της εξαιρετικής εμπορικά επιτυχίας, ταξιδεύουμε στο Αστι. Μια ιταλική πόλη στο Πιεμόντε με 76.000 κατοίκους, πρωτεύουσα της επαρχίας του Αστι  και πρωτεύουσα της αρχαίας Αρτεζάνα (σήμερα αναφέρεται ως Αρτιτζιάνο). Κλασικό ιταλικό σκηνικό.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο και τις αναλυτικές πληροφορίες του Νίκου Ιωαννίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα Grapemag

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'