Η αγαπημένη μου μακαρονάδα με μελιτζάνες και ντοματίνια

Απλή μακαρονάδα με μελιτζάνες και ντοματίνια
Ψήνεις τις μελιτζάνες στο φούρνο, κόβεις στη μέση μερικά ντοματίνια ανακατεύεις με βρασμένα ζυμαρικά, αρωματίζεις με σκόρδο και βασιλικό και ιδού έτοιμο το βασιλικό μου πιάτο
Καλοκαίρι και φθινόπωρο θέλεις κάτι απλό, νόστιμο και γρήγορο για φαγητό. Δηλαδή όλο τον χρόνο (ειδικά αν δουλεύεις) το ίδιο θέλεις, πόσο μάλλον όταν ο τόπος φλέγεται.
Οπότε τι κάνεις; Μια εύκολη, καλοκαιρινή μακαρονάδα με λινγκουίνι, τη μελιτζάνα που περίσσεψε από το ιμάμ, μερικά ντοματίνια και από αρωματικά, ό,τι υπάρχει στο ψυγείο ή στη γλάστρα.
Το καλό με τις μελιτζάνες υδροπονίας (που υπάρχουν μάλιστα όλο τον χρόνο) είναι ότι δεν έχουν σπόρια, ούτε πίκρα, είναι γλυκές και δεν χρειάζονται να μείνουν στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα.
Τις έψησα, λοιπόν, με ελάχιστο λάδι (στο σπίτι μας το τηγάνι έχει καταργηθεί, ακόμα και οι πατάτες τύπου τηγανητές στον φούρνο ψήνονται με τον ίδιο τρόπο και είναι απίθανες). Και νάτες έτοιμες για την πρόχειρη πλην όμως πεντανόστιμη μακαρονάδα μας. Εγινε ανάρπαστη, μόλις που πρόλαβα να βγάλω μια (χάλια) φωτογραφία.
Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Υλικά
- Λινγκουίνι
- Ντοματίνια
- Μια μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
- Σκόρδο
- Μερικά φυλλαράκια βασιλικό, δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Παρμεζάνα ή άλλο τυρί τριμμένο
Παρασκευή
Σε ένα ταψάκι άπλωσα ένα κομμάτι λαδόχαρτο και το λάδωσα. Επλυνα και έκοψα τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες τις άπλωσα πάω στο λαδόχαρτο, τις λάδωσα με ένα πινέλο της κουζίνας και ανάμεσά τους σκόρπισα σκελίδες σκόρδου.
Εψησα τις μελιτζάνες και τα σκόρδα σε μέτριο φούρνο μέχρι που ρόδισαν και μαλάκωσαν καλά.
Εβρασα, σούρωσα τα λινγκουίνι και τα έριξα σε μια σουπιέρα, πρόσθεσα από πάνω τις ψημένες μελιτζάνες και τις σκελίδες του σκόρδου, μερικά φυλλαράκια βασιλικό, ελάχιστο ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, ράντισα με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πασπάλισα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας (αυτή είχαμε σήμερα στη διάθεσή μας). Και ιδού. Ισα που πρόλαβα να βγάλω μια γρήγορη φωτογραφία πριν εξαφανιστεί το βασιλικό μου φαγητό.
Tips
- Οι σκληροπυρηνικοί φίλοι μου προσθέτουν στο πιάτο τους έξτρα λιωμένο φρέσκο σκόρδο
- Μια αγαπημένη μου παραλλαγή είναι η εξής: Αντί να ψήσω το σκόρδο στον φούρνο μαζί με τις μελιτζάνες, το ψιλοκόβω και το σοτάρω σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνω κατόπιν στο τηγάνι μια κουταλιά μπελτέ ντομάτας και τον σοτάρω επίσης ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν γίνουν τα ζυμαρικά τα ρίχνω στο τηνάνι μαζί με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν και ανακατεύω. Τα υπόλοιπα όπως παραπάνω.
- Μπορείτε επίσης, μαζί με τις μελιτζάνες, να ψήσετε και τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή να τα σοτάρετε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο
- Ενα δροσερό ροζέ είναι ότι πρέπει με αυτό το πιάτο